Ζεστό κρασί με πορτοκάλι και κανέλα

Μαγειρευουμε

4moms team , 24-12-2019

Την περίοδο των Χριστουγέννων ένα από τα must ροφήματα είναι και το ζεστό κρασί. Το γνωστό Glühwein.

Είναι πανεύκολο να το φτιάξεις και χρειάζεσαι μόλις ένα τέταρτο. Ο Άκης Πετρετζίκης δίνει τη δική του συνταγή που περιέχει τζίντζερ, μέλι αλλά και δεντρολίβανο.

Συστατικά

1 λίτρο κρασί κόκκινο

1 πορτοκάλι

2 στικ κανέλα

1/4 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ)

2 αστεροειδείς γλυκάνισους

100 γρ. τζίντζερ

2 κλ. δεντρολίβανο

250 γρ. μέλι

50 γρ. κονιάκ

Για το σερβίρισμα

1 στικ κανέλα

ρόδι

δεντρολίβανο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το Glühwein

Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το κόκκινο κρασί, το πορτοκάλι, τα στικ κανέλας, το κάρδαμο, τους αστεροδειδείς γλυκάνισους, το τζίντζερ, το δεντρολίβανο και το μέλι.

Μεταφέρουμε το μείγμα στη φωτιά και αφήνουμε μέχρι να πάρει βράση.

Το αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ.

Για το σερβίρισμα

Μεταφέρουμε το κρασί σε ποτήρια και σερβίρουμε με ρόδι, στικ κανέλας και δεντρολίβανο.

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES