Το δαφνέλαιο έχει πολλαπλά οφέλη για τα μαλλιά και θεωρείται από τα θαυματουργά φυσικά έλαια που έχουν μετατραπεί σε…superfood για τα μαλλιά.

Το ladylike.gr, αναφέρει τους τρεις τρόπους που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και θα δεις άμεσα αποτελέσματα. Είτε στις άκρες, είτε στη ρίζα, είτε σε όλο το μήκος τους, το δαφνέλαιο θα τα ενυδατώσει και θα τους χαρίσει λάμψη.
Στις άκρες: Κατεστραμμένες άκρες και ψαλίδα; Κανένα πρόβλημα! Άπλωσε λίγο δαφνέλαιο στα χέρια σου και μετά πέρασέ το στις άκρες των μαλλιών σου, αφήνοντάς το όσο περισσότερο μπορείς. Αν για παράδειγμα λουστείς το βράδυ, μπορείς να το εφαρμόσεις το πρωί. Ακολούθησε την ίδια διαδικασία 2 περίπου φορές την εβδομάδα. Σύντομα θα δεις αποτελέσματα.

Στις ρίζες: Αν πάλι, η τριχόπτωση είναι αυτή που σε προβληματίζει πολύ το τελευταίο διάστημα, το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να απλώσεις μία ποσότητα στις ρίζες αλλά και σε όλο το μήκος των μαλλιών σου, κάνοντας μασάζ με κυκλικές κινήσεις στο τριχωτό του κεφαλιού σου, προκειμένου να τονωθεί η μικροκυκλοφορία του αίματος και να τονωθούν οι θύλακες της τρίχας.

Σε όλο το μήκος τους (Από τις ρίζες μέχρι τις άκρες): Αν τέλος, βλέπεις πως τα μαλλιά σου έχουν χάσει τη λάμψη και τη ζωντάνια τους και χρειάζονται ένα boost ενυδάτωσης, δεν έχεις παρά να αναμείξεις δαφνέλαιο με ελαιόλαδο και να απλώσεις το μείγμα σε όλο το μήκος των μαλλιών σου, από τις ρίζες έως τις άκρες. Στη συνέχεια, φόρεσε ένα σκουφάκι τύλιξε τα μαλλιά σου με μία πετσέτα και άφησέ τα όσο περισσότερο μπορείς. Στο τέλος, λούσου ως συνήθως, με σαμπουάν και conditioner.

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES