Πωλείται η ευτυχία; Φυσικά! Σε μικρά βάζα, σε μεγάλα βάζα, ακόμα και σε οικογενειακή συσκευασία. Ο Κύριος Περιστέρης κάνει ένα επάγγελμα τόσο συναρπαστικό όσο και ασυνήθιστο! Πωλεί βάζα που περιέχουν ευτυχία! Νωρίς το πρωί φεύγει με το φορτηγάκι του για να φτάσει στους πελάτες που ζουν, κοντά στη μεγάλη βελανιδιά! Η πλούσια και γόνιμη μέρα του κυρίου Περιστέρη έρχεται στο τέλος της και φεύγοντας, δεν παρατηρεί ότι ένα βάζο πέφτει από το φορτηγό και το παίρνει ο κύριος Ποντίκης που κάνει μια μεγάλη ανακάλυψη …

Αυτό το βιβλίο είναι ένα αριστούργημα εικονογράφησης. Οι εικόνες του Marco Somà είναι μαγευτικές. Πρόκειται για μια εκρηκτική συρραφή λεπτομερειών και χρωμάτων που αγκαλιάζουν τον αναγνώστη και τον παρασέρνουν σε έναν μαγεμένο κόσμο, που περιγράφεται με τόσο σχολαστικό τρόπο ώστε να φαίνεται πραγματικός. Το μήνυμα που περιέχεται στις σελίδες αυτού του μικρού θησαυρού, υπέροχο! Η ευτυχία που τείνουμε να αντιμετωπίζουμε ως κάτι αιθέριο, αδιάφορο και ανέφικτο είναι στην πραγματικότητα πιο κοντά από ό,τι πιστεύουμε και αποτελείται από μικρά πράγματα: ένα δείπνο με φίλους, το χαμόγελο ενός παιδιού, ένα δώρο Χριστουγέννων που γίνεται με την καρδιά , το γέλιο ενός ανιψιού … Η ευτυχία φαίνεται ανέφικτη και παρ΄όλα αυτά είναι γύρω μας, ακόμη και μέσα σε ένα κενό βάζο! Αρκεί να σταματήσουμε και να παρατηρήσουμε με τα μάτια της καρδιάς!

Ο Davide Calì μας διδάσκει (ή επαναλαμβάνει), μέσα από μια απλή ιστορία ότι η πραγματική ευτυχία είναι σε μικρά πράγματα και είναι ήδη μέσα μας, αρκεί να γνωρίζουμε πώς να την χρησιμοποιήσουμε με τον σωστό τρόπο. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα μεγάλο ή μικρό κουτί για να γεννήσει ένα χαμόγελο!

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Σαϊτη και απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών και άνω.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES