Φέτος τις γιορτές JOLM και όχι FOMO

SOUL by ΒΙΒΗ

Στην σύγχρονη εποχή το άγχος έχει πολλές μορφές και ονομασίες. Μια που κυριαρχεί σε όλο τον κόσμο και περιγράφει μια αγχωτική συμπεριφορά είναι το ψυχολογικό σύνδρομο FOMO. Ενώ ξεκίνησε ως μια “διαταραχή” που έχει σχέση με τα κοινωνικά δίκτυα, δεν έμεινε μόνο εκεί και όλοι γύρω μας παρατηρούμε ότι έχει κατακλύσει την συμπεριφορά πολλών άνθρωπων γύρω μας. Μαμάδες, φίλοι, αφεντικά που καθημερινά φοβούνται μην χάσουν κάτι σημαντικό που μπορεί να συμβαίνει στην πόλη.

Και επειδή τις γιορτές αυξάνονται όλα σε υπερβολικό βαθμό, φέτος τις γιορτές ασπαζόμαστε τη νέα τάση στην συμπεριφορά που ονομάζεται JOLM και ξεχνάμε οτιδήποτε έχει σχέση με FOMO.

Τι σημαίνει όμως το JOLM?

Joy Οf Living in the Moment

Η Χαρά της ζωής την κάθε στιγμή

Αυτές τις γιορτές ας χαρούμε την κάθε στιγμή και ας αγκαλιάσουμε τις πραγματικές σχέσεις μεταξύ μας. Όταν συνειδητοποιούμε ότι η ζωή μέσω των κοινωνικών μέσων και το άγχος να κάνουμε συνέχεια πράγματα χωρίς να τα απολαμβάνουμε δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την σχέση με τους γύρω μας, μπορούμε να αρχίσουμε να οικοδομούμε πραγματικές προσωπικές σχέσεις.

Αυτές τις ημέρες ας προγραμματίσουμε δραστηριότητες για να κάνουμε μαζί με τους αγαπημένους μας φίλους και την οικογένεια μας. Όσο περισσότερα κάνουμε μαζί, δημιουργούμε ένα ισχυρό οικοδόμημα στις σχέσεις μας.

Να δημιουργήσουμε πραγματικές αναμνήσεις με όλους τους σημαντικούς ανθρώπους στην ζωή μας.

Photo by Ander Burdain on Unsplash

 

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES