Έρευνα που είναι σε εξέλιξη αναφέρει πως υπάρχει τρόπος να μειωθούν οι πόνοι του τοκετού

Υγεία

4moms team , 27-11-2019

Η ένταση των πόνων της γέννας είναι πιθανό να μπορούν να μειωθούν με την εικονική πραγματικότητα. Μία έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Κάρντιφ της Ουαλίας ανέφερε πως δίνοντας σε γυναίκες ακουστικά εικονικής πραγματικότητας, μειώθηκε η ένταση των πόνων.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευσή του το BBC, οι ερευνητές δηλώνουν πως έχουν εκπονηθεί περισσότερες από 900 κλινικές μελέτες αναφορικά με τη μείωση του άγχους και των πόνων της γέννας με την χρήση εξοπλισμού εικονικής πραγματικότητας.

Η προϊσταμένη μαία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Κάρντιφ Suzanne Hardacre, δήλωσε ότι τα ακουστικά εικονικής πραγματικότητας είναι μια εναλλακτική λύση για τη διαχείριση των πόνων της γέννας, ενώ η έγκυος Hannah Lelii, η οποία δοκίμασε τον εξοπλισμό πριν από τη γέννηση του πρώτου της παιδιού, το χαρακτήρισε ως έναν «προσομοιωτή γέννας», που τη βοήθησε να χαλαρώσει. Πλέον δηλώνει φανατική θαυμάστρια των αποτελεσμάτων που προσφέρει η χρήση του.

Η Hardacre, αναφέρει ότι τα ακουστικά βοηθούν τις γυναίκες να χαλαρώσουν και να βιώσουν με λιγότερη αγωνία τη γέννα, καθώς δοκιμάζουν κάτι διαφορετικό και «βγαίνουν από τη στιγμή», ενώ όσες είχαν δύσκολο τοκετό στο παρελθόν, είναι πιθανό με τη χρήση αυτού του εξοπλισμού να ξεπεράσουν τη δυσάρεστη εμπειρία.

«Το πώς θα εξελιχθούν τα πρώτα στάδια του τοκετού είναι κομβικό σημείο για την ψυχολογία της μητέρας, στην οποία το μόνο που μπορούσαμε να της προσφέρουμε για να νιώσει καλύτερα ήταν νερό και ψυχολογική υποστήριξη. Η εικονική πραγματικότητα φέρνει μια άλλη διάσταση σε αυτό», επισημαίνει η Hardacre.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES