Ένα ταξίδι στάθηκε η αφορμή για να εντρυφήσουμε στο σύγχρονο ντιζάϊν. Και όταν μιλάμε για ντιζάϊν το σκανδιναβικό στυλ θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά στον κόσμο.

Η Κοπεγχάγη είναι το ιδανικό σκηνικό για βόλτες και εξερεύνηση.  Σε αυτήν την πόλη η αισθητική και το ντιζάϊν έχουν προεξέχουσα θέση. Τριγυρίζοντας στους πεζόδρομους του κέντρου βρεθήκαμε μπροστά στο μαγαζί του  Georg Jensen. Σε εμάς το όνομα ήταν γνωστό. Έχει άλλωστε ιστορία που ξεπερνά τα 100 χρόνια. Η ιστορία της επιχείρησης ξεκινά το 1904 και μέχρι και σήμερα παραμένει ένα από τα πιο γνωστά ονόματα της μοντέρνας αισθητικής στη διακόσμηση και τα κοσμήματα.

Με το που μπήκαμε μέσα στο μαγαζί μας ανέλαβε μια ευγενική κομψή κυρία όπου μας “ξενάγησε” με τον καλύτερο τρόπο στον θαυμαστό κόσμο του Georg Jensen.

Και η ιστορία του Jensen είναι συναρπαστική: ξεκίνησε την καριέρα του ως κεραμίστας. Ένας καλλιτέχνης, γλύπτης και χρυσοχόος, ο Jensen κέρδισε φήμη ως κεραμίστας όταν η κανάτα που δημιούργησε, με όνομα “Η κοπέλα στο βάζο”, συμπεριλήφθηκε στη Δανέζικη έκθεση στο Παρίσι το 1900. Μετά από εκείνη την επιτυχία, ασχολήθηκε με το ασήμι, ανοίγοντας ένα εργαστήριο στην οδό Bredgade στο κέντρο της Κοπεγχάγης το 1904. Για να προσελκύσει πελάτες, δημιούργησε ένα πάγκο στον δρόμο με ασημένια κοσμήματα, όπου οι περαστικοί μπορούσαν να παραγγείλουν εκείνα που τους άρεσαν. Δύο χρόνια αργότερα, στην ώριμη ηλικία των 40 ετών, μετακόμισε στον δικό του χώρο και άρχισε η αγάπη του για το ασήμι.

Ο Jensen είναι καλλιτέχνης. Στοιχεία Art Nouveau & Art Deco είναι διακριτά στα έργα του. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης μας στον κόσμο του Georg Jensen η καθεμία από εμάς βρήκε κάτι που να ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασια της.

Η τέχνη μιμείται τη φύση και ο Jensen το κάνει με έναν μοναδικό τρόπο. Αυτή η Art Nouveau προσέγγιση κέντρισε το ενδιαφέρον της Αμαλίας στην συλλογή Moonlight Grapes. 

 

Το Moonlight Grape ear cuff έχει σχεδιαστεί για να ακολουθεί το περίγραμμα του κάτω μέρους του αυτιού, πηγαίνοντας προς τα πάνω σαν ένα όμορφο τσαμπί σταφυλιών.

Η Βάσω αγάπησε τη συλλογή Frequency που σχεδιάστηκε από την Kelly Wearstler εμπνευσμένη από τη φύση, φέρνοντας ένα κομμάτι της καλιφορνέζικης σχεδίασης στην υπογραφή του Georg Jensen για τη σκανδιναβική αισθητική.  Η παράδοση με την καινοτομία συναντιούνται. Το αποτέλεσμα είναι “φρέσκο” και συνάμα κλασσικό. Αυτός ο συνδυασμός που ταιριάζει και στο στυλ της Βάσως.

 

Εμένα πάλι μου κέντρισε το ενδιαφέρον ένα βραχιόλι που μου είπαν πως είναι ενα από τα πιο διάσημα κομμάτια της μάρκας, το βραχιόλι Torun της σχεδιάστριας από την Σουηδία Vivianna Torun Bülow-Hübe. Λιτές γραμμές και απλότητα. Αυτό για μένα είναι κομψότητα. Και επειδή είμαι λάτρης των σκουλαρικιών και μου αρέσει να φοράω πολλά, μπόρεσα να συνδυάσω πολλά διαφορετικά στυλ που όμως ταίριαξαν απολύτως μεταξύ τους.

 

Τα κομψοτεχνήματα και τα “έργα τέχνης” καθημερινής χρήσης του Georg Jensen ήρθαν και στην Ελλάδα! Δείτε και εσείς από κοντά όλες τις συλλογές κοσμημάτων και είδη σπιτιού στο Flagship Concept Store, στην κεντρική είσοδο του Golden Hall, Λεωφ. Κηφισίας 37Α, Μαρούσι, τηλ. 210 68 38 521

Και επειδή έρχονται Χριστούγεννα και είναι η εποχή της αγάπης και της προσφοράς η εταιρεία θα διαθέσει μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις της Χριστουγεννιάτικης συλλογής για τους σκοπούς των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος. Ένας λόγος παραπάνω για να το επιλέξετε για τα δώρα των Χριστουγέννων!

www.georgjensenshop.gr

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES