Ναι η πλειοψηφία των κοριτσιών (δεν αναφέρομαι στα αγόρια γιατί πιστεύω ότι δεν τους ενδιαφέρει καθόλου) μισεί το γεγονός ότι πρέπει στο σχολείο να φορούν στολή, αλλά ως γονέας των οποίων τα παιδιά βρίσκονται σε ένα σχολείο που η στολή επιβάλλεται, σίγουρα θα την αγαπώ για πάντα.

Έχω αναφερθεί και στο παρελθόν στην στολή του σχολείου και πόσο ένθερμη οπαδός της είμαι.

Και οι λόγοι για αυτή την αγάπη είναι πολλοί!

Δεν μπορώ να μην αγαπήσω την στολή όταν βάζω λιγότερα πλυντήρια στην διάρκεια της εβδομάδας.

Όταν δε εμφανίστηκαν τα υφασμάτα με την ένδειξη «χωρίς σίδερο» η αγάπη μετατράπηκε σε λατρεία!

Δεν γίνεται να μην λατρέψω την στολή του σχολείου όταν σου χαρίζει ήρεμα πρωϊνά χωρίς τσακωμούς και αργοπορία εξαιτίας των ενδυματολογικών επιλογών. Δεν θέλω ούτε στιγμή να σκεφτώ τι θα συνέβαινε στο σπίτι μας αν θα χρειαζόταν να προσπαθήσω να πείσω την «μοδάτη» κόρη μου να μην φορέσει το κοντό σορτς που είναι ωραιότατο για την παραλία και εντελώς ακατάλληλο για να κυκλοφορείς στο σχολικό περιβάλλον.

Με την στολή η πειθαρχεία γίνεται μέρος της καθημερινότητας τους απο την πρώτη στιγμή που θα πάνε σχολείο. Όταν μεγαλώνεις με πειθαρχία, εκείνη μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλες πτυχές της ζωής σου.

Όλα τα παιδιά είναι ντυμένα το ίδιο και αυτό σημαίνει ισότητα. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι σχολικές στολές μειώνουν διάφορες μορφές πίεσης μεταξύ των παιδιών και τον εκφοβισμό. 

Λίγα είναι τα παιδιά που συνειδητοποιούν πόσο ωραία είναι να βρίσκεσαι σε ένα περιβάλλον όπου κανένας δεν δίνει σημασία αν είσαι μοδάτος ή όχι. Κανείς δεν μπορεί να σχολιάσει και να “διασκεδάσει” με το στύλ κανενός στο σχολικό περιβάλλον.

Τέλος θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι η σχολική στολή σου δίνει την αίσθηση ότι ανήκεις κάπου και είσαι περήφανος που είσαι μέρος μιας μεγάλης ομάδας.

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES