Πώς το φιστίκι Αιγίνης σε βοηθά στην καταπολέμηση του άγχους

Διατροφή

4moms team , 17-10-2019

Το φιστίκι Αιγίνης μπορεί να σε βοηθήσει να καταπολεμήσεις το άγχος σου, σύμφωνα με έρευνα του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια. Μετά από μελέτη, διαπιστώθηκε πως τρώγοντας μία μικρή ποσότητα από τα εν λόγω φιστίκια, μειώνεται η αντίδραση του σώματος στο άγχος σε ανθρώπους με διαβήτη τύπου 2.

Η επικεφαλής της μελέτης, Sheila G. West, έγραψε στη δημοσίευσή της: «Οι συμμετέχοντες παρουσίασαν χαμηλότερη αγγειακή σύσπαση σε κατάσταση άγχους και βελτιωμένο νευρικό έλεγχο της καρδιάς».

Από την άλλη, η διευθύντρια επικοινωνίας και προώθησης υγείας στο Τμήμα Διατροφής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, Lilian Cheung, πιστεύει πως υπάρχουν πολλές τροφές που βοηθούν στο άγχος.

 «Το φιστίκι Αιγίνης είναι στην πραγματικότητα μια καλή τροφή για τη διαχείριση του άγχους καθώς πρέπει να είσαι ήρεμος ώστε να το ‘ανοίξεις΄και δεν είναι κάτι που τρώγεται γρήγορα» αναφέρει. Μάλιστα, συμπληρώνει πως όταν δεν τρώμε γρήγορα ή βιαστικά, είναι πολύ καλό -εκτός από την υγεία- και για την ψυχολογία μας. Η ίδια προτείνει να είμαστε ήρεμοι κατά τη διάρκεια του φαγητού και πριν το γεύμα να παίρνουμε μερικές ανάσες, εστιάζοντας σε κάθε εισπνοή και εκπνοή.

«Ακόμη και τρεις ανάσες βοηθούν κάποιον να μεταφερθεί από τα διάφορα πράγματα που έχει στο μυαλό του στο φαγητό που βρίσκεται μπροστά του. Και τότε, το άτομο μπορεί να χαλαρώσει και επιτρέψει στην τροφή να τον θρέψει πραγματικά».

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES