Η μπλούζα που επιτρέπει σε κωφούς να νιώθουν τη μουσική

Τεχνολογια

4moms team , 17-10-2019

Μία «έξυπνη» μπλούζα που επιτρέπει σε κωφούς να νιώθουν τη μουσική, κατασκευάστηκε από την εταιρεία CuteCircuit στο Λονδίνο. Η μπλούζα διαθέτει 16 ενσωματωμένους στο ύφασμα και έτσι όσοι το φορούν μπορούν -για παράδειγμα- να νιώθουν στους ώμους τους τα βιολιά, ενώ στην πλάτη τους να νιώθουν τους ήχους των ντραμς. Η τιμή της ανέρχεται στα 3.673 δολάρια, όμως μία εκ των δημιουργών της αναφέρει πως η δυνατότητα που προσφέρει σε κωφούς να αντιληφθούν τη μουσική, ξεπερνά το ποσό.

Οι δίδυμες Μπέρχεϊν, οι οποίες έχασαν την ακοή τους σε νεαρή ηλικία, λένε ότι φορώντας τη μπλούζα, απέκτησαν μια εντελώς νέα εμπειρία. «Είναι σχεδόν σαν να νιώθεις το βάθος της μουσικής. Είναι σαν να κινούμαστε μαζί με τον ήχο» αναφέρουν.

 «Μέσα στην μπλούζα, η οποία, παρεμπιπτόντως είναι κατασκευασμένη αποκλειστικά από ύφασμα, δηλαδή δεν περιέχει καλώδια αλλά μόνο΄έξυπνα υφάσματα’, υπάρχει ένας συνδυασμός από μικροηλεκτρονικά… πολύ λεπτά και ευέλικτα και αγώγιμα υφάσματα. Όλα αυτά τα μικρά ηλεκτρονικά μοτέρ συνδέονται με αυτά τα αγώγιμα υφάσματα ώστε το ρούχο να είναι μαλακό και ελαστικό», εξηγεί η Φραντσέσκα Ροσέλα, , η συνιδρύτρια και επικεφαλής του Δημιουργικού Τμήματος της CuteCircuit.

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES