Μείωσε το βάρος σου απλά, χωρίς κόπο, με λίγες μόνο αλλαγές στην καθημερινότητά σου

Guest Editors

Στην προσπάθεια σου να μειώσεις το βάρος σου, συχνά καταφεύγεις ή σκέφτεσαι να καταφύγεις σε δύσκολα μονοπάτια.. αυστηρές δίαιτες….απαγόρευση όλων των τροφών που σου αρέσουν περισσότερο…. εξαντλητική γυμναστική… και άλλα….

Αντί για όλα αυτά που ίσως σκέφτεσαι και που τελικά περισσότερο σε αποθαρρύνουν….προτίμησε τις παρακάτω εναλλακτικές λύσεις, ώστε να χαλαρώσεις και παράλληλα να δεις διαφορά στο σώμα σου!

Σκέφτεσαι να κόψεις όλα τα φαγητά που σου αρέσουν  –>   Προτίμησε να  τρως το αγαπημένο σου φαγητό 1 έως 2 φορές την εβδομάδα.

Σκέφτεσαι να τρως μόνο λαχανικά και φρούτα  –>   Προτίμησε να  τρως ποικιλία τροφών , από όλες τις ομάδες τροφίμων , καθώς μόνο έτσι θα χάσεις ποιοτικό βάρος (από λιπώδη ιστό) και δεν θα παρουσιάσεις ελλείψεις σε βασικά θρεπτικά συστατικά. Μην ξεχνάς ωστόσο σε κάθε κύριο γεύμα σου το 1/3 του πιάτου σου να αποτελείται από λαχανικά ή να τρως 1 μπολ ανάμεικτη σαλάτα εποχής καθημερινά.

Όσο για το φρούτα 3-5 μερίδες την ημέρα σε καλύπτουν πλήρως.

Σκέφτεσαι να το παρακάνεις με την άσκηση  –>   Προτίμησε να  εντάξεις την φυσική δραστηριότητα στην καθημερινότητά σου, χωρίς υπερβολές. Δώσε έμφαση σε ένα πρόγραμμα που σου είναι ευχάριστο και φρόντισε να το ακολουθείς από 3-  5 φορές την εβδομάδα.

Σκέφτεσαι να κόψεις εντελώς τα γλυκά –>   Προτίμησε να  τρως το αγαπημένο σου γλυκό 1 φορά την εβδομάδα και το υπόλοιπο διάστημα, όταν θέλεις κάτι γλυκό δοκίμασε μέλι, αποξηραμένα φρούτα ή μία μερίδα φρέσκο φρούτο. Έτσι κερδίζεις και γλυκιά γεύση και αντιοξειδωτικά συστατικά!

Σκέφτεσαι να παραγγέλνεις συνεχώς ψητό κρέας και ψάρι από έξω  –>   Προτίμησε να  τρως σπιτικό φαγητό , ελαφριά μαγειρεμένο. Δεν είναι ανάγκη να μαγειρεύεις καθημερινά κάτι διαφορετικό. Για 2 συνεχόμενες ημέρες μπορείς να τρως ένα φαγητό (π.χ. 2 ημέρες όσπριο, 2 ημέρες ψάρι, 2 ημέρες λαδερό φαγητό κ.λ.π).

Σκέφτεσαι να εφοδιαστείς με βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής που υπόσχονται γρήγορο αδυνάτισμα –>   Προτίμησε να  καταναλώνεις φυσικές τροφές, καθώς έτσι σίγουρα θα λάβεις περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Επίσης μην ξεχνάς πως μόνο μέσω της φυσικής τροφής επιτυγχάνεται από τον οργανισμό μέγιστη απορρόφηση των βιταμινών και ιχνοστοιχείων.

Βένια Στίβακτα
Βένια Στίβακτα
Nutrition Expert
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES