9+1 τροφές με περισσότερο ασβέστιο από ένα ποτήρι γάλα

Διατροφή

4moms team , 11-10-2019

Όλοι γνωρίζουμε πως το ασβέστιο είναι άκρως απαραίτητο για τον οργανισμό μας και ολοένα και περισσότερες έρευνες αποδεικνύουν πως τα γάλα ενός ζώου μπορεί να έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αυτό, όμως δεν είναι ό,τι καλύτερο καθώς διαθέτει λιπαρά αλλά και μεγάλη ποσότητα πύον.

Το 99% του ασβεστίου στο σώμα μας βρίσκεται στα οστά και τα δόντια. Οι απαιτήσεις του οργανισμού μας είναι μεγαλύτερες κυρίως σε παιδική και εφηβική ηλικία.

Οι ενήλικες 19-50 ετών χρειάζονται περίπου 1.000 mg ασβεστίου την ημέρα, ενώ οι γυναίκες που θηλάζουν και τα άτομα άνω των 50 χρειάζονται 1.200 mg την ημέρα.

Το bovary.gr, αναφέρει 10 τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο και καλό είναι να εντάξεις στη διατροφή σου.

Ρικότα: Το τυρί ρικοτα παρέχει 380 mg ασβεστίου σε ποσότητα ίση με ¾ του φλιτζανιού.

Αποξηραμένα σύκα: 8 ολόκληρα αποξηραμένα σύκα παρέχουν περίπου 107 mg ασβεστίου. Αποτελεί το ιδανικό σνακ για να πάρουμε όχι μόνο ασβέστιο, αλλά και αντιοξειδωτικές ουσίες και φυτικές ίνες

Αμύγδαλα: Πλούσια πηγή ασβεστίου. Πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών και φυτικών ινών. Με την αντιοξειδωτική τους δράση προστατεύουν τον οργανισμό και μειώνουν την αρτηριακή πίεση. Βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στην καύση του λίπους.

Τόφου: Μόλις ένα φλιτζάνι τόφου παρέχει 861 mg ασβεστίου.

Πράσινα λαχανικά: Τα φυλλώδη λαχανικά, όπως η λαχανίδα, είναι εξαιρετική πηγή ασβεστίου.

Σαρδέλες: Μία μερίδα σαρδέλες 90 γραμμαρίων παρέχει 370 mg ασβεστίου.

Μαυρομάτικα φασόλια: Περιέχουν ασβέστιο, κάλιο και φολικό οξύ. 

Πορτοκάλι: Πολύτιμη πηγή ασβεστίου, βιταμίνης A, B1 και C για τον οργανισμό μας. Αυξάνει τις καύσεις του οργανισμού και με τις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του θωρακίζει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. 1 μέτριο πορτοκάλι παρέχει περίπου 65 mg ασβεστίου 

Βρώμη: Ενα φλιτζάνι βρώμη παρέχει 400 mg ασβεστίου. Δοκιμάστε την ως πρωινό σε συνδυασμό με ένα ποτήρι γάλα και θα έχετε συμπληρώσει με αυτόν τον τρόπο το 70% των αναγκών του οργανισμού σας σε ασβέστιο. 

Λευκά φασόλια

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES