Νέα μανούλα και θηλασμός: 3 συμβουλές για να βάλεις σωστά το μωρό στο στήθος

Εγκυμοσύνη - Βρέφη

4moms team , 03-10-2019

Οι νέες μανούλες μπορεί να δυσκολευτούν αρκετά μέχρι να θηλάσουν το μωρό τους. Το προσωπικό του μαιευτηρίου θα σε καθοδηγήσει και θα σε συμβουλέψει ώστε το μωρό να τοποθετηθεί σωστά στο στήθος και να αρχίσει να θηλάζει.

Υπάρχουν 3 βασικά και πολύ απλά βήματα που θα σε βοηθήσουν:

Κάθισε άνετα: Στήριξε την πλάτη σου κάπου και σιγουρέψου πως είσαι απόλυτα άνετα και χαλαρή. Τοποθέτησε κάποια μαξιλάρια κάτω από τα χέρια σου ώστε να τα στηρίζουν. Μπορείς να βάλεις και κάτω από τα πόδια σου ένα υποπόδιο και γενικά, πρέπει να είσαι πολύ άνετα στη στάση που κάθεσαι.

Η θέση του μωρού:  Ξάπλωσε το μωρό στο πλάι, με τα ποδαράκια του λυγισμένα προς τα μέσα, ώστε να μη χρειάζεται να γυρνάει το κεφάλι του για να φτάσει το στήθος σου. Το στόμα και η μύτη του θα πρέπει να είναι στραμμένα προς τη θηλή. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις -αν είναι εφικτό-, είναι να ζητήσεις από κάποιον να σου δώσει το μωρό μόλις βολευτείς.

Φέρτο κοντά σου: Φέρε το μωρό προς το στήθος – και ποτέ το αντίθετο. Ενθάρρυνέ του να ανοίξει το στόμα του διάπλατα. Αυτό είναι ένα  αυτόματο αντανακλαστικό που θα ενεργοποιηθεί μόλις πλησιάσει τη θηλή. Τράβηξέ το κοντά σου ακουμπώντας το χέρι σου πίσω από την πλάτη του (και όχι πίσω από το κεφάλι ή τον αυχένα του) ώστε το πηγούνι του να οδηγείται προς το στήθος.

Τις πρώτες ημέρες ίσως χρειαστεί να το επαναλάβεις αρκετές φορές μέχρι να γίνεται πιο…αυτοματοποιημένα. Χρειάζεται να εξασκηθείτε και οι δυο σας μέχρι να βρείτε την τεχνική που σας βολεύει καλύτερα.

Να θυμάσαι πως είναι φυσιολογικό να νιώθεις κάποια πίεση, όχι όμως πόνο. Αν πονάς, τότε απομάκρυνε το μωρό από τη θηλή και δοκίμασε ξανά.

 

Αν χρειάζεσαι βοήθεια στο θηλασμό μπορείς να απευθυνθείς στο Σύνδεσμο Θηλασμού Ελλάδος

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES