Η MamaTsita φέρνει τον αέρα κάθε εποχής στο πιάτο μας με εποχικές συνταγές, ιστορίες και ιδέες από την κουζίνα της.

Ένα αληθινό βιβλίο μαγειρικής από μία Μαμά στην τσίτα που άφησε τους χρηματιστηριακούς δείκτες Αθήνας και Φρανκφούρτης για να πιάσει τα τηγάνια και τις κατσαρόλες για τους πιο απαιτητικούς «πελάτες». 

Κυκλοφορεί στις 19 Σεπτεμβρίου και έχετε τη δυνατότητα να το παραγγείλετε από τώρα μέσω του site των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Με μνήμες από το ουζερί-μεζεδοπωλείο της οικογένειας στο Λουτράκι, «πειραματόζωα» τους φίλους της στα φοιτητικά της χρόνια στην Αθήνα, η Γωγώ Παπαδιονυσίου ή MamaTsita, όπως είναι γνωστή στον κόσμο του food blogging, στο πρώτο της βιβλίο Μαγειρεύω εποχές καταγράφει συνταγές δίχως κρυμμένα υλικά και μυστικά, με μεράκι και μπούσουλα τα υλικά κάθε εποχής του χρόνου. Με βάση άλλωστε αυτή τη διάκριση των εποχών είναι διαρθρωμένο το βιβλίο, αφού η πιο καλή τακτική για να βγει ένα φαγητό πραγματικά νόστιμο και αληθινό είναι «κάθε πράγμα στον καιρό του».

Το φθινόπωρο / τον χειμώνα λοιπόν μαγειρεύουμε και τρώμε χοιρινή τηγανιά με μήλα, αλμυρή κολοκυθόπιτα με φύλλο κρούστας και ταμπουλέ με παντζάρι, γλυκαινόμαστε με κέικ μήλο-καρότο και αχλάδια ψητά με σταφίδες, ενώ ζεσταινόμαστε με κρεμμυδόσουπα και άλλα πολλά.
Την άνοιξη / το καλοκαίρι που ανοίγει ο καιρός και η διάθεσή μας οι συνταγές γεμίζουν ακόμα περισσότερο φως, χρώμα και ευωδιές, όπως μαρτυρά μια τάρτα σπανάκι με παπαρούνες, η πανακότα με γιαούρτι και φράουλες, το μυλοκόπι στον φούρνο με λαδολέμονο και πολλά-πολλά ακόμα.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES