3 τρόποι με τους οποίουν ξεσπούν οι ευτυχισμένοι άνθρωποι

Γενικώς & Αορίστως

4moms team , 14-08-2019

Οι δύσκολες καταστάσεις στη δουλειά και οι υποχρεώσεις της προσωπικής σου ζωής σε γεμίζουν άγχος και συχνά αισθάνεσαι ότι θέλεις να ξεσπάσεις κάπου.

Κι ενώ είναι απόλυτα φυσικό να θέλεις να μιλήσεις και να παραπονεθείς για όσα σου συμβαίνουν, μια διαδεδομένη συμβουλή υποστηρίζει ότι με το να “γκρινιάζεις” δεν καταφέρνεις να αλλάξεις τίποτα- αντίθετα, έρευνες έχουν δείξει ότι όταν παραπονιέσαι για ένα ζήτημα, είναι πιθανό αυτό να σου χαλάσει τη διάθεση όχι μόνο εκείνη τη στιγμή, αλλά και μέχρι το επόμενο πρωί. 

Ωστόσο, το περιοδικό Science of Us του New York Magazine, δημοσίευσε πρόσφατα τρεις τρόπους με τους οποίους οι ευτυχισμένοι άνθρωποι ξεσπούν τα νεύρα τους- και νιώθουν καλά το επόμενο πρωί. 

Μιλούν σε κάποιον γι΄αυτό
΄Οπως υποστηρίζει ο ψυχολόγος Guy Winch, μιλώντας σε κάποιον για το πρόβλημά σου, αναγκάζεσαι να το περιγράψεις αναλυτικά, γεγονός που σε βοηθά να το κατανοήσεις καλύτερα, αλλά και να δεις τι πήγε λάθος. 

Το κάνουν συνειδητά
Μια πρόσφατη μελέτη κατέληξε στο ότι το να ξεσπάς δε χρειάζεται να σου χαλάσει τη διάθεση, αν το κάνεις συνειδητά και αποφασισμένα. Έτσι δεν αισθάνεσαι επιπλέον ενοχές για το χρόνο που έχασες- επιλέγεις εξαρχής τη χρονική στιγμή που θα αφιερώσεις στον εαυτό σου για να βγάλει την αρνητική ενέργεια από μέσα του.

Δεν “κολλάνε” στο πρόβλημα
Ο ψυχολόγος και συγγραφέας της παραπάνω έρευνας Robin Kowalski, υποστηρίζει ότι ένα “ποιοτικό” ξέσπασμα θα πρέπει να έχει ως αποτέλεσμα τη εξέλιξη. Μάλιστα, προτείνει δύο τρόπους να το κάνεις: να έχεις αυτοσυγκράτηση και να επιλέξεις προσεκτικά το πρόσωπο στο οποίο θα μιλήσεις, ώστε να είσαι σίγουρη ότι δε θα καταλήξεις περισσότερο μπερδεμένη. 

 

Πηγή: madame figaro

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES