Πότε να ανησυχήσετε για το τσίμπημα ενός κουνουπιού

Υγεία

4moms team , 12-08-2019

Το καλοκαίρι δυστυχώς πάει «χέρι- χέρι» με τα τσιμπήματα των κουνουπιών. Η επαφή μας μαζί τους, μπορεί να διαρκέσει λίγα δευτερόλεπτα, όμως είναι αρκετό ώστε να προκαλέσει την έντονη φαγούρα.

Η φυσιολογική αντίδραση του σώματος στο τσίμπημα είναι να κοκκινίσει το σημείο, να πρηστεί και να προκληθεί κνησμός. Τα συμπτώματα μπορεί να διαρκέσουν έως και 10 ημέρες.

Η επίκουρη καθηγήτρια αλλεργίας και ανοσολογίας στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο, Kara Wada, αναφέρει πως μία αλλεργική αντίδραση στο τσίμπημα, εκδηλώνεται με το πρήξιμο, τοπική άνοδο της θερμοκρασίας, πόνο, πυρετό. Αυτό ονομάζεται σύνδρομο Skeeter, η αρκετά έντονη αλλεργική αντίδραση από το τσίμπημα. Πιο σπάνια, εκδηλώνεται με φουσκάλες που έχουν υγρό.

Τα μικρά παιδιά, τα άτομα με αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα και οι ταξιδιώτες που εκτίθενται σε ασυνήθιστα είδη κουνουπιών διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εκδηλώσουν το εν λόγω σύνδρομο.

Δεν υπάρχει κάποιο τεστ που αν ανιχνεύει την αλλεργία στα τσιμπήματα. Όμως, ο γιατρός που θα το εξετάσει θα κρίνει την κατάλληλη θεραπεία.

Αν πρόκειται για απλά τσιμπήματα, δεν συντρέχει λόγος θεραπείας, αν όμως έχετε συμπτώματα, όπως πρήξιμο στα βλέφαρα, ή έχετε άλλες αλλεργίες, είναι πιθανό να χρειαστείτε αντιισταμινικά.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES