4 συμβουλές για να μη δακρύζεις όταν καθαρίζεις κρεμμύδια

Σπιτι

4moms team , 09-08-2019

Συνηθισμένη ιστορία: Κάθε φορά που κόβουμε κρεμμύδια δακρύζουμε, τα μάτια μας καίνε και εμείς απομακρυνόμαστε από τον πάγκο εωσότου είναι ‘ασφαλές΄ να επιστρέψουμε. Όταν κόβουμε το κρεμμύδια κάποια κύτταρά του απελευθερώνουν το περιεχόμενό τους. Τα ένζυμα αυτά αναμειγνύονται και ενώνονται δημιουργώντας τη πτητική ένωση του θείου, ένα αέριο που καίει διεγείροντας τα μάτια μας να απελευθερώσουν περισσότερα δάκρυα.

 Για να μη δακρύζεις, δοκίμασε να:   

-Βάλε τα κρεμμύδια που θα κόψεις στο ψυγείο, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες αναστέλλουν τη δραστικότητα των ενζύμων και επιβραδύνουν τις αντιδράσεις. Το ίδιο συμβαίνει και με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες, έτσι όταν τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια η μυρωδιά δεν είναι τόσο ισχυρή. 

-Μην κόψετε τη ρίζα του κρεμμυδιού

-Χρησιμοποιήστε πολύ κοφτερό μαχαίρι

-Πλύντε τα μόλις τα κόψετε           

Τέλος, φροντίστε ο χώρος να αερίζεται επαρκώς.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES