Στο Κιλκίς το πρώτο ειδικό σχολείο με πισίνα στην Ελλάδα

Γενικώς & Αορίστως

4moms team , 08-08-2019

Στο Κιλκίς βρίσκεται το πρώτο ειδικό σχολείο στην Ελλάδα, το οποίο διαθέτει μία μεγάλη πισίνα στον προαύλιο χώρο του.

Όπως αναφέρει το kilkiswebtv.blogspot.com, ο διευθυντής, Γιάννης Κακουλίδης, κατάφερε να υλοποιήσει ένα όραμα χρόνων και να κατασκευαστεί στο σχολείο μία πισίνα αποκατάστασης.

Στο Κιλκίς βρίσκεται το πρώτο και μοναδικό -μέχρι στιγμής- ειδικό σχολείο στην Ελλάδα, το οποίο διαθέτει πισίνα στην αυλή του.  

«Πριν δυο χρόνια σε κάτι προγράμματα του δήμου για εκμάθηση κολύμβησης συμμετείχαμε και εμείς. Τότε είχα δει ένα παιδί με τετραπληγία, που μπήκε μέσα στην πισίνα με έναν γυμναστή Κοινωνικής Στήριξης. Όταν είδα το παιδί να κολυμπάει, να βάζει το κεφάλι του μέσα στο νερό, μου ήρθε η ιδέα να φτιάξω στον χώρο του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς μια πισίνα αποκατάστασης για να μπορούν να την χρησιμοποιήσουν όλα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες αλλά και τα παιδιά της Γενικής Αγωγής», είπε ο κ. Κακουλίδης στο kilkiswebtv.blogspot.com.

Η πισίνα κατασκευάστηκε με προσφορές των πολιτών αλλά και από τη συνεισφορά τους σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν γι αυτόν τον σκοπό και το κόστος της ανέρχεται στα 19.000 ευρώ.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES