Ο Head Chef του ξενοδοχείου Life Gallery Athens Διονύσης Ζαχαρόπουλος, στο Revival της Κυριακής 9 Ιουνίου, μας παρουσίασε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα (και περισσότερο νόστιμη) συνταγή για ταρτάρ με σορμπέ πιπεριάς. Παρέα με τις αγαπημένες μου φίλες ακούσαμε με προσοχή όλες τις συμβουλές του σεφ και το διασκεδάσαμε πολύ!

 

 

 

 

 

 

Τα ιστορικά στοιχεία θέλουν το ταρτάρ (ψιλοκομμένο ωμό μοσχαρίσιο κρέας) να προέρχεται από τους Τατάρους, μια ομάδα νομαδικών φυλών με καταγωγή από τη Μογγολία και τη ΝΑ Σιβηρία, τα μέλη της οποίας μετανάστευαν κατά κύματα καθ’ όλη τη διάρκεια του μεσαίωνα, κυρίως μεταξύ 6ου και 11ου αιώνα. Οι πειραματισμοί στην κουζίνα έφεραν το ψάρι στην πρώτη γραμμή όταν το εστιατόριο Le Duc στο Παρίσι, το 1975 παρουσίασε στο κοινό του το πρώτο ταρτάρ ψαριού.

Η παρακάτω συνταγή είναι ίσως η πιο νόστιμη που έχω δοκιμάσει ποτέ. Και είναι και πάρα πολύ εύκολη.

Ταρτάρ λευκού ψαριού με σορμπέ κόκκινης πιπεριάς

Σορμπέ κόκκινης πιπεριάς

1 κιλό κόκκινες πιπεριές

500 γρ. σιρόπι

300 γρ. χυμό λεμονιού

Βράζουμε τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν. Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τις πιπεριές, τον χυμό λεμονιού και το σιρόπι. Το παγώνουμε και το ξαναχτυπάμε στο μπλέντερ.

Είναι έτοιμο προς χρήση.

Ζωμός αγγουριού

1 κιλό αγγούρια

Αλάτι

Μερικές σταγόνες ξύδι

Ελαιόλαδο

Καθαρίζουμε τα αγγούρια και κρατάμε λίγες φλούδες. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα αγγούρια και λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε λίγες φλούδες για να γίνει πιο έντονο το πράσινο χρώμα, αλάτι και ξύδι.

Ταρτάρ ψαριού

Λαυράκι ή όποιο άλλο ψάρι επιθυμείτε κομμένο σε μικρά κομματάκια

Ρόζ πιπέρι

Αλάτι

Ελαιόλαδο

Χυμό λεμονιού

Δυόσμο

Ψιλλοκομμένη ντομάτα

Σταγόνες ταμπάσκο (αν σας αρέσει)

Ψιλοκομμένο τσάιβ

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και προσθέτουμε με βάση την αρεσκεία μας

Ταραμάς

Μισό κρεμμύδι ξερό

2 κουταλιές ταραμά

1 λίτρο Ελαιόλαδο

Λεμόνι

Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και προσθέτουμε λεμόνι

Πως φτιάχνουμε το πιάτο μας (θα χρειαστούμε ένα μεταλλικό τσέρκι για να τοποθετήσουμε όλα τα υλικά)

Τοποθετούμε το τσέρκι σε ένα βαθύ πιάτο.

Προσθετουμε μια κουταλιά ταραμά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψάρι.

Προσθέτουμε μια μεγάλη κουταλιά σορμπέ πιπεριάς.

Τέλος γύρω απο το τσέρκι προσθέτουμε το ζωμό αγγουριού και αφαιρούμε προσεκτικά το τσέρκι.

Καλή απόλαυση!

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES