Η εγκυμοσύνη είναι μία περίοδος κατά την οποία οι αλλαγές στο σώμα σου είναι αρκετές και οι ανάγκες σου αυξημένες.

Αγαπώ την υγιεινή διατροφή. Τα τελευταία 6 χρόνια είμαι χορτοφάγος, συνεχίζω, όμως, να τρώω γαλακτοκομικά.

Το ρητό είμαστε αυτό που τρώμε με βρίσκει απολύτως σύμφωνη! Πάντα πρόσεχα τη διατροφή μου αλλά από την ημέρα που έμαθα ότι είμαι έγκυος άρχισα να σκέφτομαι πως θα την προσαρμόσω  ώστε να καλύψει, πέραν των δικών μου αναγκών, και τις ανάγκες του μωρού μου.  Για μένα είναι σημαντικός και ο παράγοντας ψυχολογία! Κάθε γυναίκα θέλει να είναι χαρούμενη σε αυτή την τόσο ιδιαίτερη περίοδο της ζωής της; Να το ζήσει όμορφα βρε παιδί μου….

Αυτή την περίοδο, λοιπόν, χρειάζεσαι σίγουρα έξτρα σίδηρο, μαγνήσιο, φολικό οξύ και φυσικά ασβέστιο.

Ψάχνοντας ανακάλυψα πως όταν η πρόσληψη του ασβεστίου γίνεται από το φαγητό, η απορρόφηση από τον οργανισμό γίνεται καλύτερα.

Επίσης, κάποια στιγμή περίπου στο τέλος του 1ου  τριμήνου ο γυναικολόγος μου μου μίλησε για τη σημασία του μαγνησίου καθώς μειώνει το αίσθημα της κούρασης και της κόπωσης.

Μου πρότεινε λοιπόν το Frisomum Dual Care+, ένα ρόφημα γάλακτος σε σκόνη που καλύπτει σε σημαντικό βαθμό τις αυξημένες ανάγκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και του θηλασμού.

Έχει ότι χρειάζεται μια έγκυος: σίδηρο, μαγνήσιο, φολικό οξύ ασβέστιο αλλά και αρκετά παραπάνω όπως βιταμίνη C γιατί δεν θέλεις να κρυώσεις καθώς είσαι πιο ευαίσθητη, σύμπλεγμα βιταμινών B και B12 που εκτός των άλλων βοηθούν στην απορρόφηση του σιδήρου, ιώδιο και σούπερ σημαντικό Βιταμίνη D στην οποία είχα έλλειψη όπως έδειξαν οι πρώτες εξετάσεις που έκανα.

Σημαντική πληροφορία : Μόνο 76kcal ανα 100ml και χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης!

Χρειάζεσαι 2 ποτήρια την ημέρα! Αυτούς τους ιδιαίτερους μήνες για μένα το Frisomum Dual Care+ υπάρχει στην καθημερινή μου διατροφή. Για αυτό και  αντικατέστησε το ρόφημα αμυγδάλου που χρησιμοποιούσα ως βάση για τα smoothies μου.

 

Cheers!

ΧΧΧ

Μαριάννα

Μαριάννα Θυμιάκη
Μαριάννα Θυμιάκη
Γίνε εσύ η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES