Ξανά τις πόρτες του άνοιξε το ιστορικό, θερινό σινεμά «Ηλέκτρα».

Το 1940 λειτούργησε για πρώτη φορά και αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι της γειτονιάς. Το κτίριο ανακηρύχθηκε διατηρητέο το 1997.

Το σινεμά έκλεισε το 2010 και τώρα, εννέα χρόνια μετά ήρθε η ώρα οι προβολείς να ανάψουν ξανά και η οθόνη ‘να ζωντανέψει’.

Βρίσκεται στη Λ. Πατησίων 292 και φέτος, πλήρως ανακαινισμένος, με την κλασική νέον επιγραφή να φωτίζει ξανά τη λεωφόρο, μας περιμένει για κινηματογραφικές βραδιές κάτω από τα αστέρια.

«Η προϊστορία του “Ηλέκτρα” μας ενέπνευσε να το λειτουργήσουμε ξανά» λέει στο athinorama ο Κώστας Γούναρης, ο οποίος με την οικογένειά του μετρά δεκαετίες εμπειρίας στην κινηματογραφική αγορά και έχει αναλάβει τη διαχείριση του κινηματογράφου. «Το γεγονός πως είχε κριθεί διατηρητέο, άρα δεν είχε αλλάξει ο χαρακτήρας του κτηρίου, μας βοήθησε παρά τις τεχνικές δυσκολίες να το επαναφέρουμε σε λειτουργία. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς που ανοίγει ένα σινεμά με γερά ερείσματα στη γειτονιά, που έχει χαρίσει πολλές αναμνήσεις στους κατοίκους της και τώρα δίνεται η ευκαιρία να γεννηθούν καινούριες».

Η γενική είσοδος είναι στα 7 ευρώ, φοιτητικό – ειδικές κατηγορίες (άτομα άνω των 65 και παιδιά κάτω των 10) 6 ευρώ. Κάθε Τετάρτη ισχύει το μειωμένο εισιτήριο 6 ευρώ για όλους.

Τατιάνα Τζινιώλη
Τατιάνα Τζινιώλη
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES