Το ένα πράγμα που μια δερματολόγος λέει ότι ποτέ δεν θα έκανε στο ντους

Υγεία

4moms team , 15-07-2019

Όταν ένας δερματολόγος προσφέρει συμβουλές, είτε πρόκειται για προϊόντα που αγαπούν, είτε για το πώς να ασχοληθούμε με τα σπυράκια, είτε για το τι δεν πρέπει να κάνουμε στο δέρμα μας, είναι καλό να ακούμε. Όταν η Δρ Shereene Idriss, γνωστή και ως “Η Δερματολόγος Pillowtalk“, αποκάλυψε στην αρθρογράφο Zoe Weiner στην σελίδα wellandgood.com, το ένα μέρος που δεν θα έπρεπε ποτέ να χρησιμοποιήσουμε το σφουγγάρι λούφα. Ας πούμε ότι το συγκεκριμένο αξεσουάρ πρέπει πάντα να χρησιμοποιείται στο δέρμα κάτω από το λαιμό.

“Δεν θα χρησιμοποιούσα ποτέ λούφα στο πρόσωπό μου” της αποκάλυψε. Γιατί; “Επειδή λειτουργεί ως αποξεστικό, ένα έντονο τρίψιμο, που θα μπορούσε να ερεθίσει ή να ερεθίσει υπερβολικά το δέρμα, ειδικά αν είναι ευαίσθητο. Γενικά, οι δερματολόγοι τείνουν να συμβουλεύουν ενάντια στη χρήση σκληρών φυσικών απολεπιστικών στο πρόσωπό και πολλοί συμφωνούν ότι η χημική απολέπιση όπως το γλυκολικό οξύ είναι η καλύτερη επιλογή.

Και ένα ακόμα (που προκαλεί αναστάτωση) πράγμα για τη λούφα; Το γεγονός ότι μπορούν να είναι εστίες για βακτήρια, δεν βοηθά την ορθότητα τους ως συσκευές καθαρισμού προσώπου. “Οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν μετά το πλύσιμο των πισινών τους, και, ποιος ξέρει τι μεταφέρετε … λέω” λέει η Δρ Idriss…. 

Μερικές άλλες συμβουλές όταν πρόκειται για το ντουζς σας: Για το καλό του δέρματος σας, κρατήστε τα όσο το δυνατόν πιο σύντομα (κάτω από 15 λεπτά) και όχι θερμότερα από 86 βαθμούς. Και επιτρέπεται να παραλείψετε ένα ντους όλου του σώματος μια στο τόσο, αρκεί να κρατάτε αυτές τις ιδιαίτερα δύσοσμες περιοχές φρέσκες και καθαρές.

Πηγή: www.wellandgood.com

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES