Με τον καύσωνα να έχει κάνει ήδη δυναμικά την εμφάνισή του, το κλιματιστικό έχει γίνει ο καλύτερος φίλος μας. Τι γίνεται όμως όταν είμαστε σπίτι με το μωρό μας;

Αρχικά, πρέπει να έχουμε κάνει καλή συντήρηση στο κλιματιστικό, να έχουμε καθαρίσει τα φίλτρα του ώστε ο αέρας που βγαίνει να είναι καθαρός.

Η ιδανική θερμοκρασία για τον χώρο είναι 24 με 26 βαθμούς Κελσίου και φροντίστε ο αέρας να μη ΄χτυπά΄ το μωρό. Εκείνο με τη σειρά του πρέπει να είναι ντυμένο ελαφρά και με βαμβακερά, κατά προτίμηση, ρούχα.

Σε τακτά χρονικά διαστήματα να ανοίγετε τα παράθυρα για λίγο, ώστε ο αέρας να ανακυκλώνεται και να μην ξεραίνεται η ατμόσφαιρα.

Αν χρειάζεται να βγείτε με το μωρό έξω, να αποφύγετε τις μεσημεριανές ώρες και προτιμήστε ή πολύ νωρίς το πρωί ή το απόγευμα.

Ο αέρας του κλιματιστικού πρέπει να ανανεώνεται τακτικά και η καλή συντήρησή του είναι καίριας σημασίας.

 Αν το μωράκι σας έχει γεννηθεί πρόωρα, είναι κάτω του ενός έτους και έχει διαγνωστεί με άσθμα, πνευμονοπάθεια ή καρδιοπάθεια ή παίρνει κάποιο ανοσοκατασταλτικά φάρμακα, τότε συζητήστε με τον γιατρό σας πως να αντιμετωπίσετε τη ζέστη με ασφάλεια.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES