Ένα Μπράβο σε αυτό το αγόρι και ένα Ευχαριστώ στην μητέρα του!

SOUL by ΒΙΒΗ

Πρίν απο λίγες ημέρες μια φίλη μου έστειλε ένα άρθρο της σελίδας boredpanda.com με τίτλο “Σήμερα ήρθε η περίοδος στην κόρη μου στο λεωφορείο. Αν είσαι η Μαμά εκείνου του αγοριού θέλω να σου πω ευχαριστώ”.

Και στην ανάγνωση του δεν μπορεί να μείνει καμία μητέρα που έχει κορίτσι ασυγκίνητη.

Σήμερα ήρθε η περίοδος στην κόρη μου μέσα στο σχολικό λεωφορείο… και ένα αγόρι που δεν την γνώριζε, ένα χρόνο μεγαλύτερο της… την πλησίασε και της ψιθύρισε διακριτικά στο αυτί ότι είχε ένα λεκέ στο παντελόνι της και της έδωσε την μπλούζα του να την δέσει γύρω απο την μέση της μέχρι να φτάσει στο σπίτι της… Εκείνη είπε ότι ήταν κάπως αμήχανη και αρχικά είπε εντάξει … αλλά το αγόρι επέμεινε και της είπε ότι έχω αδελφές, είναι όλα κάλα…. Αν είσαι η Μαμά αυτού του αγοριού… Θέλω να σε ευχαριστήσω και να σου πώ οτι τον έχει μεγαλώσει σωστά!!! 

Ακούμε τόσα άσχημα πράγματα για τους σημερινούς νέους, και ήθελα να μοιραστώ κάτι τόσο θετικό!

Η εφηβεία είναι μια δύσκολη και περίεργη περίοδος και για τα αγόρια και για τα κορίτσια. Για τα κορίτσια η αντίστροφη μέτρηση προς την ενηλικίωση ξεκινάει ξαφνικά μια ημέρα όταν εμφανίζεται για πρώτη φορά η περίοδος της. Στην χώρα μας ο μέσος όρος της ηλικίας εμφάνισης της έμμηνου ρύσης είναι τα 12 έτη. Εκείνη η πρώτη φορά μπορεί να είναι εξαιρετικά τραυματική αν το κορίτσι δεν είναι ενημερωμένο. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να μιλάμε για την περίοδο ως κάτι πολύ φυσιολογικό, ειδικά όταν υπάρχουν στο σπίτι και αγόρια. Απο την αντίδραση του αγοριού της παραπάνω ιστορίας, πιστεύω οτι η μαμά του είχε συζητήσει πολύ με τα παιδιά της για αυτό το γεγονός και το είχε κάνει καλά.

Έχοντας μόνο κόρες, είναι πολλές οι φορές που έχω αναρωτηθεί τι θα έκανα και πως θα κατάφερνα να μεγαλώσω ένα αγόρι που θα σέβεται τις γυναίκες. Είναι κάτι που συζητάμε συνέχεια με τις φίλες μου που έχουν αγόρια. Τα μηνύματα που όλες θέλουμε να περάσουμε στα παιδιά για τον σεβασμό. Αλλά όταν μιλάμε για τα αγόρια, να καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε την προοπτική ενός άντρα, που θα αντιμετωπίζει το γυναικείο φύλο με εκτίμηση.

Όπως αυτό το αγόρι εκείνο το πρωϊνό στο σχολικό λεωφορείο….

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES