Η μελωδία του φλάουτου βοηθά την εγκεφαλική ανάπτυξη των πρόωρων βρεφών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του Πανεπιστημίου της Γενεύης. Οι επιστήμονες εξέτασαν την επίδραση που έχει ο μελωδικός ήχος του φλάουτου σε πρόωρα μωράκια.

Αφού έβαλαν μουσική φλάουτου στα βρέφη, στη συνέχεια συνέκριναν τα στοιχεία με τα μωρά που γεννήθηκαν πρόωρα αλλά δεν άκουσαν μουσική, και με εκείνα που ήρθαν στον κόσμο την αναμενόμενη ημερομηνία.

Με σαρωτές εγκεφάλου ΜRI διαπίστωσαν πως ο εγκέφαλος των πρόωρων μωρών που άκουσαν τη μελωδία, ήταν καλύτερα ανεπτυγμένος συγκριτικά με εκείνα που δεν εκτέθηκαν σε μουσική. Μάλιστα, η εικόνα του εγκεφάλου ήταν όμοια με των μωρών που γεννήθηκαν στην προβλεπόμενη ημερομηνία τους.

 «Το όργανο που συγκέντρωσε τις περισσότερες αντιδράσεις ήταν το φλάουτο των ινδιάνων γητευτών, γνωστό ως punji», δήλωσε η Lara Lordier, διδακτορική φοιτήτρια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Γενεύης. «Τα πολύ ανήσυχα μωρά ηρεμούσαν σχεδόν αμέσως, καθώς η γλυκιά μελωδία του φλάουτου απορροφούσε την προσοχή τους» συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, η επικεφαλής δήλωσε πως η μελωδία ενδυναμώνει το τμήμα του εγκεφάλου των μωρών, που είναι υπεύθυνο για τη μάθηση και την εκτέλεση γνωστικών καθηκόντων, καθώς και τις κοινωνικές σχέσεις και τη συναισθηματική διαχείριση.

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES