Δεύτερη εγκυμοσύνη: Πως να προετοιμάσετε το παιδί για τον ερχομό του νέου μέλους

Εγκυμοσύνη - Βρέφη

4moms team , 08-07-2019

Η δεύτερη εγκυμοσύνη ήρθε και τώρα ψάχνετε τρόπους να προετοιμάσετε το παιδί σας πως θα αποκτήσει αδελφάκι. Το πιο σημαντικό είναι να του μιλάτε και να του εξηγείτε, πάντα με βάση το επίπεδο της αντίληψής τους. Μην εστιάσετε στο γεγονός πως θα μοιραστεί ο χρόνος σας και δε θα περνάτε τόσο χρόνο μαζί του, καθώς τα παιδιά έχουν αυξημένη την αίσθηση του ‘εγώ’ και σίγουρα δε θα πάρει με ΄καλό μάτι΄ τη νέα άφιξη.

Μιλήστε του για τα μωρά και πείτε του ιστορίες. Αφήστε το να νιώσει την κοιλίτσα σας και εξηγήστε του πως μέσα είναι το αδελφάκι του. Απαντήστε σε απορίες που ίσως έχει εντάξτε το παιδί στις προετοιμασίες για το νέο μέλος. Πάρτε το μαζί στο κατάστημα με βρεφικά ώστε να διαλέξετε μαζί όσα χρειάζεται, συμβουλευτείτε το για τη διακόσμηση του δωματίου και αφήστε το να βάλει και τις δικές του πινελιές σε αυτό.

Ενημερώστε το από πριν πως θα χρειαστεί να λείψετε μερικές ημέρες ώστε να ‘έρθει το μωράκι’ και διαβεβαιώστε το πως θα ακολουθηθεί η ίδια καθημερινή ρουτίνα του και φροντίστε να αναλάβει το παιδί κάποιος που του έχετε εμπιστοσύνη και το παιδί συμπαθεί πολύ.

Όταν φέρετε το μωρό στο σπίτι πάρτε και ένα δωράκι για το μεγαλύτερο παιδί. Πάρτε το αγκαλιά και δείξτε του πόσο σας έλειψε. Είναι σημαντικό να μη νιώσει ζήλεια ή ανταγωνισμό, να μη νιώσει πως πια δε σας ‘έχει’. Συζητήστε μαζί του και παρατηρήστε οποιαδήποτε αλλαγή στη συμπεριφορά του ώστε να το καθησυχάζετε. Φροντίστε να περνάτε ποιοτικό χρόνο με το μεγαλύτερο παιδί ώστε να μη νιώσει πως πρέπει να ανταγωνιστεί με το αδελφάκι του για την προσοχή σας.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES