Αυτή η τάρτα με φρέσκα σύκα και κρέμα αμυγδάλου είναι το απόλυτο καλοκαιρινό γλυκό

Μαγειρευουμε

4moms team , 08-07-2019

Η συνταγή του Γιάννη Λουκάκου για την τάρτα με φρέσκα σύκα, έχει γίνει ήδη η αγαπημένη μας.

Για την τάρτα

400 γρ. ζύμη γλυκιά τάρτα μισοψημένη

450 γρ. κρέμα αμυγδάλου

400 γρ. σύκα φρέσκα, κομμένα σε φέτες

Για την κρέμα αμυγδάλου (για 600 γρ.)

135 γρ. βούτυρο

135 γρ. ζάχαρη

190 γρ. αυγά

135 γρ. αμυγδαλόψιχα, τριμμένη

10 γρ. αλεύρι σκληρό

Για την τάρτα

Ρίχνουμε την κρέμα αμυγδάλου στη βάση της τάρτας μέχρι να γεμίσουν τα ¾ της επιφάνειάς της. Στρώνουμε τα κομμένα σύκα από πάνω ομοιόμορφα και βάζουμε την τάρτα στον φούρνο για ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς. Ψήνουμε την τάρτα μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα αμυγδάλου και να πάρει ένα έντονο χρυσαφένιο χρώμα.

Για την κρέμα αμυγδάλου (για 600 γρ.)

Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο ενός πολυκοπτικού μηχανήματος και αλέθουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να έχει τη σύσταση μιας παχύρευστης κρεμάς.

 

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES