Ο Γιάννης Λουκάκος σού δίνει τη συνταγή για τα πιο εύκολα μάφινς με μαρμελάδα.

Ιδανικό για εκείνα τα απογεύματα του Σαββατοκύριακου που θες «κάτι γλυκό» και είναι μία καλή αφορμή να μπείτε οικογενειακώς στην κουζίνα.

Υλικά για 12 -14 τεμάχια

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

12 γρ. μπέικιν πάουντερ

7,5 γρ. μπέικιν σόδα

100 γρ. ζάχαρη

1 γρ. κανέλλα σκόνη

0,5 γρ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο

15 γρ. ξύσμα μανταρίνι

90 γρ. χυμό μανταρίνι

155 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες

75 γρ. βούτυρο, λιωμένο χλιαρό

60 γρ. αυγό

110 γρ. αποξηραμένα κράνμπερι

80 γρ. καρύδι ψιλοκομμένο

150 γρ. μαρμελάδα φρούτα δάσους:

 Για τα μάφινς

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Ετοιμάζουμε μια φόρμα ή ατομικά φορμάκια για 12 μάφινς. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τη ζάχαρη άχνη, την κανέλλα και το μοσχοκάρυδο σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε και το ξύσμα από το μανταρίνι και ανακατεύουμε.

Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε τον χυμό μανταρίνι, το γάλα, το βούτυρο και το αυγό, και χτυπάμε ελαφρά για να ενωθούν. Προσθέτουμε το υγρό μείγμα στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε λίγο, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τα κράνμπερι και τα καρύδια και ανακατεύουμε ελαφρά. Γεμίζουμε το κάθε φορμάκι με 60 γρ. από το μείγμα και τοποθετούμε στην κορυφή  10 γρ. μαρμελάδα φρούτα δάσους ΕΔΕΜ. Ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο, χρυσό χρώμα. Σερβίρουμε σκέτα ή σπασμένα με βούτυρο και μαρμελάδα φρούτα του δάσους ΕΔΕΜ.

Tip: Για ένα γρήγορο επιδόρπιο σπάστε τα μάφινς σε ένα ποτήρι και προσθέστε σε στρώσεις επιπλέον μαρμελάδα φρούτα δάσους ΕΔΕΜ, σαντιγί, παγωτό και ξηρούς καρπούς. 

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES