Η συνταγή του Γιάννη Λουκάκου για brownies με κομμάτια λευκής σοκολάτας και φουντούκια, μας έχει κάνει ήδη να τη…λιγουρευόμαστε.

Υλικά:

250 γρ. βούτυρο

250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 70%, κομμένη σε κομμάτια

4 αυγά

150 γρ. ζάχαρη

175 γρ. ζάχαρη μαύρη

5 γρ. εκχύλισμα βανίλιας

2 γρ. αλάτι

120 γρ. αλεύρι μαλακό

150 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα και σπασμένα

150 γρ. λευκή σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια

βούτυρο ή ηλιέλαιο, για την προετοιμασία του ταψιού

αλεύρι, για την προετοιμασία του ταψιού

σάλτσα καραμέλας, για το σερβίρισμα

ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε Μπεν Μαρί και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Στο μεταξύ, με το σύρμα χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τα δύο είδη ζάχαρης μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε σιγά σιγά τη λιωμένη σοκολάτα στα αυγά, ανακατεύοντας ώσπου να ομογενοποιηθούν εντελώς. Προσθέτουμε το αλεύρι, το καβουρδισμένο φουντούκι και τη λευκή σοκολάτα. Κατά διαστήματα σταματάμε το μίξερ και ανακατεύουμε με μια μαρίζ το αλεύρι που έχει μείνει στα τοιχώματα του κάδου. Τέλος, προσθέτουμε λίγο αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας.

Αλείφουμε το ταψί με μαλακωμένο ή λιωμένο βούτυρο. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε κάποιο ουδέτερο λάδι, όπως το ηλιέλαιο. Πασπαλίζουμε με αρκετό αλεύρι τον πάτο και τα τοιχώματα του ταψιού και έπειτα τινάζουμε καλά, ώστε να φύγει το επιπλέον. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί, το στρώνουμε ομοιόμορφα και χτυπάμε το ταψί ελαφρά προς τα κάτω για να κάτσει το μείγμα. Ψήνουμε σε φούρνο στον αέρα στους 180°C.

Το brownie είναι έτοιμο όταν βυθίσουμε ένα μικρό μαχαίρι στο εσωτερικό του και αυτό βγει σχεδόν στεγνό, με λίγη υγρασία. Σερβίρουμε με τη σάλτσα καραμέλας και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES