Σε τέσσερις εβδομάδες μπορείτε να μειώσετε κατά πολύ την κατανάλωση ζάχαρης

Παιδιά

4moms team , 19-06-2019

Βοηθήστε το παιδί να καταναλώνει λιγότερη ζάχαρη και κατά συνέπεια να τρέφεται πιο σωστά. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ίσως φαντάζεστε, όμως θέλει υπομονή και επιμονή. Αρχικά, μην κάνετε το γλυκό να φαίνεται τόσο δελεαστικό και μπορείτε να μειώσετε κατά πολύ την ποσότητα που του δίνεται. Για παράδειγμα, από ένα ολόκληρο κουτί μπισκότα, μπορεί να φάει 3 ή 4.

1η Εβδομάδα: Διορθώστε το πρώτο γεύμα της ημέρας

Αφήστε στην άκρη το πολύ γλυκό πρωινό και αντικαταστήστε το με ένα άκρως θρεπτικό, όπως δημητριακά με γάλα σόγιας. Αντί για μαρμελάδα με φρυγανιά, προτιμήστε μία φέτα ψωμί με κότατζ ή κάποιο άλλο τυρί που του αρέσει. Φροντίστε χυμοί, μαρμελάδες κλπ, να είναι χωρίς προσθήκη ζάχαρης.

2η Εβδομάδα: Το επιδόρπιο

Σταματήστε να αγοράζετε έτοιμα γλυκά και για απογευματινό ή τις στιγμές που θέλει κάτι γλυκό, δώστε του ένα φρούτο ή υποκατάστατα με στέβια. Μην το κάνετε να φαίνεται σαν κάτι απαγορευμένο, απλά ως κάτι που δεν υπάρχει στο σπίτι. Βοηθήστε το να αναπτύξει υγιεινές διατροφικές συνήθειες.

3η Εβδομάδα: Ετικέτες τροφών

 Επιλέξτε τρόφιμα που δεν έχουν ζάχαρη. Στο εμπόριο μπορεί να «κρύβεται» στα πιο απίθανα μέρη όπως οι σος για τις σαλάτες, οι σάλτσες, οι μπάρες δημητριακών κλπ. Κοιτάξτε τις ετικέτες και προτιμήστε προϊόντα χωρίς την προσθήκη της.

4η Εβδομάδα: Τα ροφήματα

Προτρέψτε το να πίνει πολύ νερό και να το προτιμά από άλλα ροφήματα όπως χυμούς, σοκολατούχα ή αναψυκτικά. Να έχετε πάντα μαζί ένα μπουκάλι, ώστε να μπορεί να πιει οποιαδήποτε στιγμή. Το νερό είναι το μόνο που προσφέρει πλήρη ενυδάτωση και μόνο καλό θα του κάνει.

 

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES