Η πιο κοινή πάθηση του αναπνευστικού είναι το άσθμα. Σύμφωνα με τον Todd Mahr, Πρόεδρο του Αμερικανικού Κολλεγίου Αλλεργίας, Άσθματος και Ανοσολογίας, πάνω από το 8% των Αμερικανών πάσχουν από άσθμα.

Μάλιστα, όπως τονίζει, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως πιστεύουν πως το έχουν υπό έλεγχο.  «Ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους είναι ότι πολλοί πάσχοντες πιστεύουν ότι είναι καλά ελεγχόμενοι, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι. Όταν οι άνθρωποι έχουν καλή πληροφόρηση για το πώς μπορούν να ελέγξουν το άσθμα τους και να μειώσουν τα συμπτώματα, μπορούν να είναι πιο δραστήριοι και να ζήσουν τη ζωή που θέλουν».

Δεν υπάρχει θεραπεία για το άσθμα, υπάρχουν όμως τρόποι να τεθεί υπό έλεγχο, επιτρέποντας στους πάσχοντες να κάνουν όλα όσα απολαμβάνουν. Οι θεραπείες περιλαμβάνουν φάρμακα, ανοσοθεραπεία και αποφυγή των παραγόντων που πυροδοτούν τα συμπτώματα.

Κάποιοι πιστεύουν λανθασμένα ότι το άσθμα συνεπάγεται πως κάποιος δεν είναι σε θέση να κάνει άσκηση. Η άσκηση όμως ενισχύει τη δύναμη της καρδιάς και των πνευμόνων και βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε, είναι να επισκεφτείτε έναν πνευμονολόγο ώστε να σας καθοδηγήσει και να σας δώσει την κατάλληλη αγωγή για εσάς ώστε να το ρυθμίσετε πλήρως.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES