Λένε πως δεν μπορείς να γίνεις αντικειμενικός κριτής, όταν πρόκειται για έργα που φιλοτεχνήθηκαν από αγαπημένα πρόσωπα. Προσωπικά πιστεύω ακριβώς το αντίθετο, γιατί από τους δικούς σου ανθρώπους έχεις μεγάλες προσδοκίες και η κρίση σου γίνεται ακόμα πιο αυστηρή.

Ο εικαστικός μέσα από τα έργα του, αποτυπώνει τον εσωτερικό του κόσμο, εκφράζοντας όλα τα συναισθήματα που τον κατακλύζουν. Μιλώντας για την Βάσω Γιαννακοπούλου, τα έργα της τι άλλο θα μπορούσαν να φανερώσουν, παρά μόνο την πληθωρική της προσωπικότητα και τον άσβεστο δυναμισμό της.

Με το γυμνό μάτι ενός απλού θαυμαστή, καθώς δεν είμαι κριτικός τέχνης, βλέπω το προφανές, εμπνευσμένους πίνακες με ιδιόμορφες τεχνοτροπίες και εκτυφλωτικά λαμπερά χρώματα, φτιαγμένους με ένα μοναδικό τρόπο, που διεισδύουν για πάντα στην καρδιά του φιλότεχνου κοινού, σαν κεραυνοβόλος έρωτας.

Η Βάσω Γιαννακόπουλου με καταλυτικά εφόδια, το ταλέντο, την εσωτερική φλόγα και την φαντασία, κάνει την υπέρβαση αποδεικνύοντας περίτρανα πως τίποτα δεν είναι αδύνατο για όποιον τολμά και θέλει!

Το συναρπαστικό νέο για την φίλη μου είναι η έναρξη της ατομικής της έκθεσης στη Marina Keas Gallery – με τίτλο “Υπερβάσεις”, η διττά υπερβατική ενότητα των πρόσφατων έργων της, που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Η εικαστικός συνειδητά επιλέγει, από τη μία, τις λαβυρινθώδεις πόλεις ως καταφύγιο της καλλιτεχνικής της δράσης και από την άλλη, τις αόριστες και άγνωστες μορφές, βαδίζοντας από ανακάλυψη σε ανακάλυψη, άλλοτε βιωματική και άλλοτε συναισθηματική.

Στόχος της, μέσα από την ζωγραφική της είναι η αποκάλυψη της ομορφιάς και η ουσιαστική αξία της ζωής. Ζωγραφίζει πάντα με γρήγορες και ελεγχόμενες χειρονομίες, χωρίς όμως να παραβιάζει τα όρια της ορατής πραγματικότητας. Σε αυτή την εικονιστική της κατάθεση, η μαχητική της θέση σηματοδοτεί την παρουσία της στον χώρο και στο χρόνο και ενεργοποιεί ένα ιδιαίτερο και πλούσιο χρωματικά διάλογο με τον θεατή.

Πήγαινε να την δείς.

Βάσω Γιαννακοπούλου, στη Marina Keas Gallery στο Βουρκάρι της Τζια, απο την Παρασκευή 14 Ιουνίου σε επιμέλεια της Κατερίνας Μαρούλη μέχρι τις 3 Ιουλίου.

Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου φίλη μου αγαπημένη, η στιγμή να ζήσεις αυτά που ονειρεύτηκες και αυτά για τα οποία είσαι πλασμένη.

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES