Η συνήθεια που «μαρτυρά» την εξάρτησή σας από το κινητό

Υγεία

4moms team , 11-06-2019

Μία νέα έρευνα έρχεται να αποκαλύψει πως όσοι κοιμούνται με τα κινητά τους στο κρεβάτι, έχουν μία σχέση εξάρτησης με αυτά. Η έρευνα διεξήχθη από μία εταιρεία τεχνολογίας και σε δείγμα 1.000 ανθρώπων, ηλικίας 20-30 ετών. Τα αποτελέσματά της έδειξαν πως σχεδόν το 80%  εξ αυτών παίρνουν το τηλέφωνό τους στο κρεβάτι και αφιερώνουν κατά μέσο όρο 75 λεπτά κάνοντας scrolling πριν κοιμηθούν.

Πάνω από το 70% των ανθρώπων που κοιμούνται με τα τηλέφωνά τους στο κρεβάτι, τα τσεκάρουν τουλάχιστον κάθε 15 λεπτά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Εκείνοι που παίρνουν τα smartphones τους στο κρεβάτι τείνουν να τα χρησιμοποιούν συχνότερα και να διαμορφώνουν τη ζωή τους γύρω από αυτά. Για παράδειγμα, 51% από αυτούς ελέγχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάθε 15 λεπτά μέσα στην ημέρα και ξοδεύουν κατά μέσο όρο 3,5 ώρες την ημέρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επιπλέον, 53% των ανθρώπων που κοιμούνται με τα τηλέφωνά τους αναφέρουν ότι δεν μπορούν να περάσουν περισσότερο από μία ώρα χωρίς να τα έχουν μαζί τους.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, όσοι κοιμούνται με τα smartphones τους ελέγχουν περισσότερο τις συσκευές τους και χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δύο φορές περισσότερο από τους υπόλοιπους.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES