Πως επιδρούν τα χρώματα του δωματίου στο μωρό μας

Διακόσμηση

4moms team , 10-06-2019

Τα νεογέννητα μωρά μπορούν να διακρίνουν μόνο τα πολύ έντονα χρώματα και αυτό, όταν βρίσκονται σε κοντινή τους απόσταση. Ποια είναι όμως τα χρώματα που πρέπει να προτιμήσετε για το δωμάτιό του και ποια να αποφύγετε.

Η Recons μάς λέει τις «επιδράσεις» επτά χρωμάτων.

  1. Πορτοκαλί: Το πορτοκαλί είναι ένα πολύ άνετο και φιλικό χρώμα, και δίνει μια φιλόξενη αίσθηση στο βρεφικό δωμάτιο. Είναι ένα χρώμα που τα διεγείρει και αυξάνει την ανάγκη τους για επικοινωνία και παιχνίδι. Καλό είναι, βέβαια, να μην είναι όλο το δωμάτιο πορτοκαλί, γιατί μπορεί να του στερήσει ώρες από τον ύπνο του. Επιλέξτε το για μικρές επιφάνειες και διακοσμητικά, όπως ράφια, χαλιά και κάδρα.
  2. Ροζ: Ένα χρώμα που όλα τα μικρά κοριτσάκια το αγαπούν. Το ροζ είναι ένα χαλαρωτικό και κατευναστικό χρώμα, για τα μωρά με… έντονα νεύρα.
  3. Καφέ: Το καφέ είναι ένα γήινο χρώμα, και συμβολίζει την ένωση με τη γη και το φυσικό κόσμο. Είναι πολύ ζεστό για το βρεφικό υπνοδωμάτιο αν επιλέξτε ανοιχτούς τόνους του μπεζ-καφέ.
  4. Μπλε: Το μπλε είναι ένα κατευναστικό χρώμα και είναι ιδανικό για δωμάτια με πολύ φως. Επιπλέον το μπλε ως χρώμα επιβραδύνει την όρεξη.
  5. Πράσινο: Ένα από τα πιο χαλαρωτικά χρώματα, καθώς προσφέρει την ηρεμία της φύσης και παράλληλα τη ζωντάνια που θέλει ένα μωράκι λόγω του κίτρινου που κρύβει στη σύνθεσή του. Είναι επίσης ένα αναζωογονητικό χρώμα.

Προσοχή! Όχι πολύ έντονο πράσινο γιατί θα έχει πολύ κίτρινο και θα έχετε αντίθετα αποτελέσματα.

  1. Μωβ: Το μωβ ανέκαθεν ήταν ένα πολύ αριστοκρατικό χρώμα. Προτιμήστε παστέλ αποχρώσεις, όπως λιλά ή λεβάντα, καθώς ηρεμούν το μωρό, και αποφύγετε τις πιο σκούρες αποχρώσεις του.
  2. Λευκό: Πρόκειται για ένα καθαρό και αγγελικό χρώμα, καθώς συνδέεται με την αθωότητα και προσφέρει μια ήρεμη ατμόσφαιρα για το μωρό. Μπορείτε αν θέλετε να το συνδυάσετε με άλλα παλ χρώματα για να μην είναι βαρετό.

Extra tips!

Αποφύγετε το κίτρινο σε μεγάλες επιφάνειες και πολύ κοντά στο οπτικό του πεδίο γιατί κάνει τα μωρά να κλαίνε περισσότερο.

Δεν συνιστάται το κόκκινο για το βρεφικό δωμάτιο. Διότι αυτό το χρώμα συνδέεται με την επιθετικότητα, την ανικανότητα και δημιουργεί πονοκεφάλους.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES