Αυτά είναι τα 6 φυτά που διώχνουν μακριά τα έντομα

Σπιτι

4moms team , 10-06-2019

Απωθήστε τα έντομα που σας «επισκέπτονται», όταν κάθεστε στη βεράντα και το μπαλκόνι σας, με τον πιο φυσικό τρόπο.

Η λεβάντα, το δεντρολίβανο, το σκόρδο, ο βασιλικός, το λεμονόχορτο και το χρυσάνθεμο είναι σύμμαχοί σας στη μάχη κατά των κουνουπιών, μυρμηγκιών και άλλων εντόμων.

Αναλυτικά οι ιδιότητές τους:

Λεβάντα: Οι μέλισσες αγαπούν το ευχάριστο άρωμα της λεβάντας, αλλά τα περισσότερα άλλα έντομα, συμπεριλαμβανομένων της σκνίπας, των ψύλλων, των κουνουπιών και του σκώρου, θα μείνουν μακριά από τη λεβάντα. Βάλτε λοιπόν γλαστράκια με λεβάντα στο παράθυρο ή στην πόρτα και κρατήστε μακριά τα έντομα ενώ ταυτόχρονα αρωματίζετε υπέροχα το σπίτι σας.

Δεντρολίβανο: Ψάχνετε για ένα εσωτερικό φυτό που απωθεί τα έντομα; Το δεντρολίβανο μπορεί να κρατήσει μακριά τα κουνούπια και τις κατσαρίδες.

Χρυσάνθεμο :Τα χρυσάνθεμα ομορφαίνουν ένα σπίτι, ένα μπαλκόνι, έναν κήπο αλλά την ίδια ώρα απωθούν και τα μυρμήγκια.  Στην πραγματικότητα, μια ένωση που υπάρχει στα χρυσάνθεμα που ονομάζεται πυρεθρίνη είναι τόσο αποτελεσματική στο να κρατά μακριά τα έντομα, όσο και τα εντομοαπωθητικά.

Λεμονόχορτο: Μπορεί να γνωρίζετε ήδη την αποτελεσματική απωθητική δράση της citronella, αλλά γνωρίζετε ότι το έλαιο αυτό υπάρχει και στο λεμονόχορτο;

Βασιλικός: Ο βασιλικός κάνει εξαιρετική δουλειά με τα κουνούπια ενώ αποτρέπει και τις μύγες, την ίδια ώρα που κάνει το μπαλκόνι σας να ευωδιάζει.

Σκόρδο: Το σκόρδο διώχνει τα κουνούπια και τα σκαθάρια. Καλλιεργείστε τα στον κήπο σας και θα δείτε αποτελέσματα.

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES