Η Κωνσταντίνα Μερκούρη γράφει στο shape.gr το πιο γευστικό σνακ που είναι ταυτόχρονα γλυκό αλλά και αλμυρό.

Υλικά:

3 φλ. ωμά μακαντάμια, αμύγδαλα, κάσιους ή ανάμεικτοι ξηροί καρποί

2 κ.σ. μέλι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. αλάτι

Λουλούδια λεβάντας για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Προθέρμανε το φούρνο στους 150°C. Στρώσε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε καλά τους ξηρούς καρπούς, το μέλι και το ελαιόλαδο. Μετάφερέ τους στο ταψί και άπλωσε τους ξηρούς καρπούς σε μία στρώση. Βάλε τους ξηρούς καρπούς στο φούρνο, ανακατεύοντας μερικές φορές, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και να γλασάρουν, για 30-35 λεπτά.
  3. Όσο θα είναι ζεστά, πασπάλισε τους ξηρούς καρπούς με το αλάτι λεβάντας. Ανακάτεψε για να πάει παντού και μετά άπλωσε πάλι τους ξηρούς καρπούς σε μία στρώση. Άφησέ τους να κρυώσουν εντελώς και μετά πρόσθεσε αν θέλεις τα λουλουδάκια λεβάντας. Οι ξηροί καρποί διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο για έως και μία εβδομάδα.

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES