Είμαι η Αγγελική Σπανού. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ρόδο, όμως η πατρίδα των γονιών μου και αυτή που έχω στην ψυχή μου, είναι η Κάλυμνος. Aρχικά, ήθελα να γίνω γιατρός χωρίς σύνορα γι’ αυτό και επέλεξα την Ιατρική.

Σπούδασα Ιατρική στο Universita degli studi di Perugia, στην Perugia της Ιταλίας και έπειτα στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο στην Αθήνα. Διάλεξα την ειδικότητα της Παθολογίας την οποία εκτέλεσα στο Αττικό Νοσοκομείο. Έλαβα τον τίτλο της ειδικότητας στην Παθολογία τον Φεβρουάριο του 2017.

Έχω εργαστεί στην Αγγλία αρχικά ως research fellow στο Queen Mary university of London, και μετά τη λήψη της ειδικότητας ως παθολόγος σε διάφορα νοσοκομεία της Βρετανίας. Eίμαι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του General Medical Council της Αγγλίας. Το 2014, ολοκλήρωσα μεταπτυχιακές σπουδές στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Ανθρωπιστικής Ιατρικής, Διαχείριση Κρίσεων Υγείας και Ιατρική Καταστροφών.

Εργάζομαι στους Γιατρούς του κόσμου εθελοντικά έως σήμερα. Εκτέλεσα ερευνητικό έργο στις ειδικές λοιμώξεις και την νόσο HIV. Έλαβα μέρος σε συνέδρια στην Λισαβώνα, Τανζανία, Βρυξέλλες, Γλασκώβη, Άμστερνταμ, Βαρκελώνη και Αθήνα.

Ασχολούμαι πλέον ενεργά με την Προληπτική Ιατρική-Διατροφή, προσεγγίζοντας κάθε νόσο διατροφικά. Θεωρώ ότι κάθε τροφή έχει την δυνατότητα να μας θρέψει ή να μας βλάψει και επιλέγω και στην προσωπική μου ζωή να τρέφομαι χωρίς επεξεργασμένα τρόφιμα, γαλακτοκομικά, αυγά, κρέας.

Πιστεύω σε μία  βιώσιμη, πλήρη θρεπτικά και ανεξάρτητη από συμπληρώματα διατροφή. Μία τέτοια διατροφή, μπορεί να μας προστατεύσει από την νούμερο ένα αιτία θανάτου που είναι τα καρδιαγγειακά νοσήματα, τον σακχαρώδη διαβήτη, το μεταβολικό σύνδρομο. Προλαμβάνει την καρκινική ανάπτυξη κυττάρων και ασφαλίζει τον οργανισμό μας από εκδήλωση αυτοανοσίας καθώς και πολλών άλλων ασθενειών.

Μέσω του προσωπικού μου blog το οποίο ξεκίνησα το 2018, θέλω να παρουσιάσω την μαγεία της χορτοφαγικής διατροφής και το μεγαλείο των αγνών υλικών. Οι συνταγές μου είναι με μη επεξεργασμένα τρόφιμα, χωρίς ζωικά προιόντα, με επιλογές χωρίς γλουτένη, υψηλές σε φυτικές ίνες και υγιεινά λιπαρά.

Η κύρια πεποίθηση μου στην διατροφή είναι η αγνή θρέψη μέσω της ποικιλίας. Όχι η στεγνή κατανάλωση κενών τροφών που μας ικανοποιούν μόνο την γεύση. Η φροντίδα του οργανισμού μας και η διατήρηση της υγείας μας ξεκινά και τελειώνει από εμάς και την διατροφή που επιλέγουμε. Οι επιλογές μας, μας προσδιορίζουν. Έχουμε την δυναμικότητα με τις επιλογές μας να ορίσουμε το παρόν και το μέλλον μας. Έχουμε προληπτική δυναμικότητα. Ο καθένας μας φέρει ένα μοναδικό PureMomentum.

www.puremomentum.gr

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES