Φρόντισε τον εαυτό σου, γίνε επιλεκτική στις φιλίες σου

SOUL by ΒΙΒΗ

Πιστεύω απόλυτα πως η ομορφιά πηγάζει από το κέντρο της ύπαρξης μας.

Δεν εννοώ την ομορφιά που βλέπουμε στις σελίδες των περιοδικών!

Μιλώ για την άλλη. Που κάνει τα μάτια να λάμπουν και το πρόσωπο να αστράφτει. Την ομορφιά που πηγάζει από την αγάπη για τον εαυτό μας. Αυτήν που ξεκινά από τα βάθη του εαυτού μας, ξεχειλίζει από τους πόρους του δέρματός μας και σχηματίζει την αύρα μας.

Την αγάπη και την εμπιστοσύνη προς τον εαυτό μας. 

Όταν σκέφτομαι όλα όσα θα δουλέψουμε μαζί στο Revival στις 9 Ιουνίου, σκέφτομαι και ποιές μπορεί να είναι οι μορφές της αυτο-φροντίδας που ίσως έχουμε ξεχάσει να έχουμε στην ζωή μας καθημερινά. Όταν ακούμε την λέξη αυτοφροντίδα, μας έρχονται στο νού, η περιποίηση, η άσκηση, και ίσως ο διαλογισμός. Εκείνο που όμως είναι εξαιρετικά σημαντικό και το καταλαβαίνουμε περισσότερο μεγαλώνοντας είναι η σημαντικότητα των ανθρώπων που επιλέγουμε να έχουμε στην ζωή μας. 

Η ζωή είναι πολύ μικρή και πολύ ωραία για να έχουμε “κακούς” φίλους! 

Όσοι απο εμάς επιλέγουμε την ποιότητα και όχι την ποσότητα, μόνο κερδισμένοι μπορεί να αισθάνονται. Ας το σκεφτούμε για λίγο, πόσο καλύτερα είναι εκείνος που διατηρεί ένα μικρό αριθμό ουσιαστικών φίλων, σε μια μεγάλη ομάδα γνωστών.

Πόσες φορές έχεις ακούσει τα τελευταία χρόνια για τους τοξικούς ανθρώπους;

Αποφάσισε ότι θα τους αφήσεις έξω από τη ζωή σου.

Μια άσκηση που συχνά λένε οι ειδικοί να κάνουμε είναι να γράψουμε μια λίστα με δύο στήλες:

Αριστερά “Οι άνθρωποι που με κάνουν καλύτερο άνθρωπο” και δεξιά “Οι άνθρωποι που με “καταστρέφουν”.

Χωρίστε σε κατηγορίες φίλους, συνεργάτες και γνωστούς, και όποιοι βρίσκονται στην δεξιά μεριά εξαφανίστε τους απο την ζωή σας! Όσο σκληρό και αν ακούγεται, αν το σκεφτείτε καλύτερα, μόνο σοφή μπορεί να είναι η επιλογή να μην σπαταλάτε ούτε λεπτό απο τον χρόνο σας με ανθρώπους που δεν έχουν να δώσουν τίποτα θετικό στη ζωή σας.

Ας φροντίσουμε τον εαυτό μας δίνοντας προτεραιότητα στην αγάπη και την προσοχή που μας αξίζει!

Η αρνητικότητα είναι μεταδοτική και εμείς θέλουμε την ζωή μας γεμάτη με αξιόπιστους φίλους που πραγματικά θέλουν να είμαστε ευτυχισμένοι, είναι χαρούμενοι και μας προκαλούν να είμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.

 

Βιβή Μπασινά
Βιβή Μπασινά
Γιατί να κλαίμε όταν μπορούμε να γελάμε;
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES