Συμβουλές από την τσάντα θαλάσσης προς τις μανούλες

Guest Editors

4moms team , 20-05-2019

Γράφει η Χριστίνα Καρρά

 Με λένε τσάντα Γιολάντα και είμαι μια αξιοπρόσεκτου κάλλους τσάντα θαλάσσης από φροτέ ύφασμα.Λίγο πολύ όλες με έχετε στο σπίτι σας είτε ακόμη σε κάποιο πατάρι,είτε στριμωγμένη ανάμεσα σε περσινό μπικίνι και ψάθινο καπέλο.Άλλες πάλι,οι σούπερ προνοητικές της παρέας,με έχετε ήδη έτοιμη,μοσχοπλυμένη και καθαρή,όπως μου αρμόζει!Σε όποια κατάσταση και να με έχετε εγώ οφείλω να σας επισημάνω τα ακόλουθα γλυκές μανούλες κι εσείς αν είστε λογικές τα ακολουθείτε!

 1.Φροντίστε να τοποθετείτε κάθε φορά αντιηλιακό μέσα στις ευρύχωρες ή μη θήκες μου.Κι όταν μιλάμε για αντιηλιακό αναφερόμαστε σε πραγματικό προστατευτικό του δέρματος κι όχι σε οτιδήποτε άλλο! Έλα τώρα που κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε!Κάποιες από σας αντί για κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας με φορτώνετε με άλλα …περίεργα σκευάσματα.Τα παιδιά σας δεν είναι πειραματόζωα για να τους βάζετε την βαζελίνη που θεωρείτε ότι θα σας κάνει πιο σκούρα κι από την Ναόμι Κάμπελ τρομάρα σας!Υψηλό δείλτη προστασίας τ’ακούτε;

 2.Καπέλο,μην ξεχνάτε το καπέλο! Θα προτιμούσα το ψάθινο και το ανοιχτόχρωμο, ποτέ παιδί χωρίς το καπελάκι του στην παραλία!

 3.Νεράκι,νεράκι! Φροντίστε να έχετε πάντα δροσερό νεράκι μαζί κι όχι αναψυκτικά.Δεν θα πάθετε δε και τίποτα να στίψετε κάποια πορτοκάλια με τον ντιζαϊνάτο αποχυμωτή που αγοράσατε πρόσφατα για να την μπείτε στο μάτι της ξινής γειτόνισσάς σας!Τα παιδιά χρειάζονται διαρκή ενυδάτωση τις καυτές μέρες του καλοκαιριού.

 4.Τι θα γίνει με την απασχόληση των παιδιών; Α σας το ξεκαθαρίζω από τώρα γλυκές μου,αν είχατε σκοπό να κάνετε και φέτος μια από τα ίδια ξεχάστε το!Τι πάει να πει κινητό και παιχνιδομηχανή;Η παραλία θέλει δράση ,ανεμελιά και απόσταση από το καθημερινό “αποβλάκωμα”του διαδικτύου.Σηκωθείτε από την ξαπλώστρα και παίξτε μαζί τους με οτιδήποτε έχει τοποθετηθεί στο εσωτερικό μου.Τα κουβαδάκια και τα φτυαράκια κάνουν θαύματα,ολάκερα κάστρα χτίζονται με την βοήθειά τους!

 5.Το καλύτερο το κράτησα για το τέλος! Δεν χωράει βέβαια σε καμία τσάντα ούτε μικρή ούτε μεγάλη μα είναι πολύ σημαντική γιατί δίχως αυτή όλα τα άνωθεν χάνουν και λίγο το νόημά τους.H καλή διάθεση!Δίχως αυτή δεν πας πουθενά!

 Φιλικά,η τσάντα Γιολάντα.

 

Για την αρθρογράφο:

Το όνομά μου είναι Χριστίνα και είμαι συγγραφέας και καθηγήτρια Γερμανικών.Είμαι έγγαμη με έναν γιο που σπουδάζει.Κάθε εβδομάδα θα  τα λέμε μέσα από δω,θα ανακαλύπουμε ξανά πράγματα που τα θεωρούσαμε πολύ μακρινά μας πια,θα γελάσουμε,θα κάνουμε έναν εσωτερικό διάλογο με τον εαυτό μας και κυρίως….θα περάσουμε καλά!

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES