Η ΑΜΒΑ, μια κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση με μεγάλο φιλανθρωπικό έργο στην Ελλάδα, με την υποστήριξη του  Σατυανάντασραμ Ελλάδος οργάνωσε  με πολύ μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 11 Μαΐου, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος  το πρώτο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα “Γιόγκα και Παιδί”. 

Σημαντικοί ομιλητές από τον χώρο της εκπαίδευσης και της επιστήμης (εκπαιδευτικοί, ψυχολόγοι, ιατροί, εισηγητές της γιόγκα) μοιράστηκαν μαζί μας την εμπειρία  και τη γνώση τους σχετικά με την εφαρμογή της γιόγκα στον χώρο της εκπαίδευσης.

Ανάμεσα στο πάνελ των ομιλητών ήταν η Σουάμι Σιβαμούρτι: Yogacharya (Master of Yoga), Ιδρύτρια του Σατυανάντασραμ Ελλάδος, Permanent Guardian της Ακαδημίας Σατυανάντα Γιόγκα Ευρώπης (Satyananda Yoga Academy Europe / SYAE). 

Η Σουάμι Σιβαμούρτι εισήγαγε τη γιόγκα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ’70 .

Micheline Flak: καθηγήτρια Παιδαγωγικών Επιστημών στο Ανώτερο Ινστιτούτο Παιδαγωγικών Επιστημών, ιδρύτρια της R.Y.E Γαλλίας 

Helene Plaziat: Υπεύθυνη παιδαγωγός της RYE , Καθηγήτρια στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Στο συνέδριο έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα ευεργετικά οφέλη των πρακτικών της γιόγκα στη σωματική, νοητική και ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών. 

Τονίσθηκε η αύξηση της προσοχής και της συγκέντρωσης η καλύτερη διαχείριση των συναισθημάτων, η βελτίωση της μνήμης, η αναγνώριση και η διαχείριση των συναισθημάτων. 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES