Ζελέ σε ξυλάκι: Το νέο food trend που θα λατρέψουν τα παιδιά

Μαγειρευουμε

4moms team , 14-05-2019

Ο Άκης Πετρετζίκης μάς συστήνει το νέο food trend. Το ζελέ σε ξυλάκι είναι μία τάση που θα μας απασχολήσει αρκετά και μέσω του site του μάς δίνει μία άκρως γευστική συνταγή.

Χρόνος εκτέλεσης: 15’

Χρόνος αναμονής: 5 ώρες

Μερίδες: 4

Υλικά:

15 γρ. φύλλα ζελατίνης

100 γρ. έτοιμο ζελέ μπανάνα σε σκόνη

250 γρ. βραστό νερό

250 γρ. κρύο νερό

Για τη σύνθεση

φύλλα δυόσμου

βρώσιμα λουλούδια

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε τις ζελατίνες, κρύο νερό και αφήνουμε 3-4 λεπτά να μουλιάσουν.

Σε άλλο μπολ βάζουμε το ζελέ σε σκόνη, το βραστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σκόνη.

Στύβουμε τις ζελατίνες και τις βάζουμε στο μπολ με το ζελέ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.

Προσθέτουμε το κρύο νερό και ανακατεύουμε.

Βάζουμε στο ψυγείο για 50-60 λεπτά για να κρυώσει και να σφίξει ελαφρά.

Για τη σύνθεση

Αφαιρούμε το ζελέ από το ψυγείο και το ανακατεύουμε για να σπάσει.

Παίρνουμε τις ειδικές θήκες σιλικόνης για παγωτά και βάζουμε 1 κ.σ. σε κάθε θήκη.

Στολίζουμε με φύλλα δυόσμου, βρώσιμα λουλούδια και περνάμε τα ειδικά ξυλάκια για παγωτό.

Καλύπτουμε με το υπόλοιπο ζελέ μέχρι να γεμίσουν οι θήκες.

Βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες να παγώσουν καλά, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES