Πως επηρεάζει την ψυχική μας υγεία το πρωινό ξύπνημα

Υγεία

4moms team , 09-05-2019

Μία νέα έρευνα από το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, έρχεται να επιβεβαιώσει πως το πρωινό ξύπνημα κάνει καλό στην ψυχική μας υγεία. Μπορεί να δυσκολευόμαστε να σηκωθούμε, όμως σίγουρα οι περισσότεροι είναι πιο παραγωγικοί τις πρωινές ώρες.

Η έρευνα σε 25.000 εθελοντές, έρχεται να συμφωνήσει με πολλές ακόμη έρευνες που αναφέρουν το ίδιο. Τα αποτελέσματα της εν λόγω μελέτης, έδειξα πως όσοι σηκωνόντουσαν αρκετά πρωί, ένιωθαν ευεξία και περισσότερη ενέργεια, συγκριτικά με όσους κοιμούνται περισσότερες ώρες.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί εντόπισαν ένα γενετικό συστατικό που παρατηρείται στους ανθρώπους που αγαπούν να ξυπνούν νωρίς το πρωί. Ένα συστατικό, το οποίο μειώνει τις πιθανοτήτες εμφάνισης χρόνιων ασθενειών και κατάθλιψης. Εξάλλου, το πρωινό ξύπνημα έχει ταυτιστεί με τα πιο παραγωγικά άτομα, τα οποία δεν επιθυμούν να βλέπουν τη μέρα τους να φεύγει, χωρίς να εκμεταλλευτούν το κάθε δευτερόλεπτο. Επιπλέον, οργανώνουμε καλύτερα τον χρόνο μας, τρώμε καλύτερο πρωινό, έχουμε χρόνο για την πρωινή μας ρουτίνα και συνεπώς, αγχωνόμαστε λιγότερο.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES