Τα ενυδατικά σπρέι προσώπου (face mists), έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή τα τελευταία χρόνια. Φρεσκάρουν άμεσα την επιδερμίδα και συνήθως η βάση τους είναι μεταλλικό νερό που προέρχεται από ιαματικές πηγές. Επιπλέον, κυκλοφορούν στην αγορά και κάποια με αιθέρια έλαια αλλά και εκχυλίσματα βοτάνων.

Τα face mists είναι αρκετά ευεργετικά για την επιδερμίδα, ωστόσο δεν πρέπει να ψεκάζετε διαρκώς την επιδερμίδα σας γιατί θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα.  Αν χρησιμοποιείτε το ενυδατικό σας σπρέι υπερβολικά, δηλαδή ανά μία ώρα, μπορεί να επιβαρύνετε τον φυσικό φραγμό της επιδερμίδας σας και να την κάνετε πιο ξηρή και θαμπή.

Είναι σαν να κρατάτε την επιδερμίδα σας υγρή για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την εξάτμιση του νερού από την επιφάνειά της και την εμφάνιση ξηρότητας. Αυτό συμβαίνει διότι, το δέρμα σας δεν έχει χρόνο να παράγει τα δικά του φυσικά έλαια και να επιδιορθώσει τον φυσικό φραγμό του.

Μία ενυδατική κρέμα ή ένα serum μετά την εφαρμογή του θα «κλειδώσουν» την υγρασία και θα νιώθετε το δέρμα σας φρέσκο για πολλές ώρες. Τέλος, προσέξτε ιδιαίτερα και τα συστατικά που περιέχει το face mists και αποφύγετε ουσίες όπως το  έλαιο τεϊόδεντρου και τα έλαια εσπεριδοειδών είναι καλό να αποφεύγονται, καθώς μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα ή ερεθισμούς.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES