Έρευνα: Οι εργαζόμενες μητέρες έχουν επιτυχημένα παιδιά

Παιδιά

4moms team , 02-05-2019

Σύμφωνα με αποτελέσματα έρευνας του Χάρβαρντ, οι εργαζόμενες μητέρες έχουν επαγγελματικά επιτυχημένα παιδιά. Η έρευνα εστίασε στο τι συμβαίνει σε αγόρια και κορίτσια όταν έχουν εργαζόμενες μητέρες. Το αποτέλεσμα έδειξε πως οι εργαζόμενες μαμάδες αποκτούν κόρες που είναι πιθανότερο να βρουν δουλειά μεγαλώνοντας, να πάρουν ανώτερη θέση εργασίας και να βγάλουν περισσότερα χρήματα σε σχέση με τις κόρες μητέρων που δεν εργάζονται εκτός σπιτιού. Ενώ οι γιοι των εργαζόμενων μαμάδων καταλήγουν να νοιάζονται πιο πολύ για την οικογένειά τους μεγαλώνοντας, συμμετέχοντας στο μεγάλωμα των παιδιών και τις δουλειές του σπιτιού.

Η ανάλυση των δεδομένων έγινε με στοιχεία 24 χωρών και κατέληξε πως οι κόρες των εργαζόμενων μαμάδων έχουν 4,5% περισσότερες πιθανότητες να βρουν δουλειά σε σχέση με τις κόρες των μη εργαζόμενων μαμάδων.

Ωστόσο, το πιο ενδιαφέρον στην έρευνα είναι πως εκτός του ότι οι κόρες των εργαζόμενων μαμάδων θέλουν να εργαστούν, είναι και το γεγονός πως συνήθως κατέχουν υψηλές θέσεις.

 «Περιμέναμε πως οι μητέρες θα επηρέαζαν το εργασιακό μέλλον που θα είχαν οι κόρες τους αλλά όχι και τη θέση που θα λάμβαναν αυτές», δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας, Kathleen McGinn.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 33% των κοριτσιών των εργαζόμενων μαμάδων είχαν ανώτερη θέση στη δουλειά, σε σχέση με το 25% των μαμάδων που δεν εργάζονταν εκτός σπιτιού. «Όπως φαίνεται, οι εργαζόμενες μαμάδες δημιουργούν ένα περιβάλλον στο οποίο τα παιδιά τους, αγόρια ή κορίτσια μαθαίνουν πως να φέρονται σωστά και τι να κάνουν».

Το εύρος ανάλυσης των αποτελεσμάτων αφορούσε τη δεκαετία 2002- 2012, και οι μαμάδες είχαν περάσει τουλάχιστον 1 χρόνο απασχόλησης εκτός σπιτιού είτε part είτε full time. Στις ΗΠΑ μόνο, οι κόρες των εργαζόμενων μαμάδων έβγαζαν τουλάχιστον 5.200 δολάρια περισσότερα σε σχέση με τα κορίτσια μαμάδων που δεν εργάζονταν εκτός σπιτιού.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES