Υλικά

Κέϊκ

Λάδι, για τηγάνισμα
4 1/2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κουταλιές μπέικιν πάουντερ
3/4 κουταλιού αλάτι kosher
3 ράβδους (1 1/2 φλιτζάνια) βούτυρο αλατισμένο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 1/4 φλυτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
6 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλιές καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
2 1/4 φλυτζάνια πλήρες γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
Βαθύ ροζ τζελ χρώμα τροφίμων

Μπισκότο βανίλιας

Μπισκότο βανίλιας
900 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
4 ράβδους βούτυρο αλατισμένο, σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

Οδηγίες

Κέϊκ

  1. Θερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώστε τέσσερα στρογγυλά ταψιά των 20 εκατοστών και στο κάτω μέρος βάλτε χαρτί ψησίματος. Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  2. Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ, χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ με μεγάλη ταχύτητα  περίπου για 3 λεπτά. Μειώστε την ταχύτητα στο μισό και προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας το κάθε ένα μέχρι να ενσωματωθεί πριν προσθέσετε το επόμενο. Προσθέστε την βανίλια.
  3. Μειώστε την ταχύτητα και προσθέστε το μείγμα με το αλεύρι σε τρία μέρη, εναλλάξ με το γάλα και χτυπώντας μέχρι να ενσωματωθεί.
  4. Διαχωρίστε το μείγμα σε τέσσερα μπολ (περίπου 2 1/2 φλιτζάνια ανά μπολ) και προσθέστε το χρώμα των τροφίμων για να βάψετε τα τρία μείγματα στα μπολ σε διαφορετικές αποχρώσεις του ροζ. Μεταφέρετε το κάθε μείγμα στα 4 ταψιά. Ψήστε περίπου για 30 έως 35 λεπτά. Μεταφέρετε τα κέικ σε μια συρμάτινη σχάρα και αφήστε τα να κρυώσουν στα ταψιά για 10 λεπτά. Στη συνέχεια βγάλτε τα και τοποθετήστε το καθένα στη σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
  5. Χρησιμοποιώντας ένα οδοντωτό μαχαίρι, κόψτε τις κορυφές όλων των κέικ για να δημιουργήσετε επίπεδα, ομοιόμορφα στρώματα.
  6. Κάντε το frosting: Εν τω μεταξύ, αδειάζετε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ. Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ, χτυπήστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνει κρέμα, περίπου 2 λεπτά.
  7. Μειώστε την ταχύτητα στη χαμηλή και προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη, εναλλασσόμενα με τη κρέμα γάλακτος. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας. Αυξήστε την ταχύτητα σε υψηλή και κτυπήστε μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο, περίπου 2 λεπτά.
  8. Συναρμολογήστε το κέικ: Τοποθετήστε το σκούρο ροζ κέικ σε μια βάση για κέικ και απλώστε στην κορυφή 1 1/2 φλιτζάνια του μείγματος, απλώνοντας ομοιόμορφα. Προσθέστε το δεύτερο βαθύ ροζ κέικ, και βάλτε στο ψυγείο για 20 λεπτά. Επαναλάβετε τη στρωματοποίηση, χρησιμοποιώντας τα άλλα στρώματα κέικ για να δημιουργήσετε ένα αποτέλεσμα ombré (βάλτε στο ψυγεία για 20 λεπτά όταν προσθέτε κάθε στρώμα). Τελειώστε με το frosting της κορυφής. Για να αποφύγετε να στεγνώσει, καλύψτε το κέικ με πλαστικό περιτύλιγμα μέχρι να είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Πηγή: www.womansday.com

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES