Σεξ: Η συχνότητα που χαρίζει μακροζωία

Υγεία

4moms team , 24-04-2019

Το συχνό σεξ μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση, να θωρακίσει το ανοσοποιητικό, να δυναμώσει τους μύες, να μειώσει το άγχος, να βοηθήσει στην απώλεια βάρους αλλά και την αντιμετώπιση της κατάθλιψης. Τα οφέλη του είναι πολλά και γι αυτό το συχνό σεξ μπορεί να συμβάλλει στη μακροζωία.

Μια έρευνα από την Καλιφόρνια μάς λέει την ιδανική συχνότητα. Αφού παρακολούθησαν 129 μητέρες με τους συντρόφους τους, τους ζήτησαν να δίνουν αναφορές σχετικά με τις ερωτικές επαφές. Κάθε πότε έκαναν σεξ, την ικανοποίηση αλλά το πως ένιωθσαν. Στη συνέχεια, ανέλυσαν τους κυτταρικούς δείκτες γήρανσης με μία απλή εξέταση αίματος.

Το αποτέλεσμα έδειξε πως οι μητέρες που έκαναν σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, είχαν σημαντικά μεγαλύτερα τελομερή –το τελευταίο άκρο των χρωμοσωμάτων που είναι υπεύθυνο για τη διατήρηση της ακεραιότητας του DNA– συγκριτικά με όσες δεν έκαναν σεξ.

Με την πάροδο του χρόνου, τα τελομερή μικραίνουν λόγω παραγόντων όπως η κακή διατροφή, η κατανάλωση αλκοόλ, αλλά και η φυσική διαδικασία της γήρανσης. Η μελέτη έδειξε όμως ότι το συχνό σεξ μπορεί να «επισκευάσει» και να επιμηκύνει τα τελομερή. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι τα κύτταρα που μας κρατούν νέους ζουν περισσότερο και μαζί με αυτά και εμείς.

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES