Πασχαλινά Μακαρον κοτοπουλάκια

Μαγειρευουμε

4moms team , 24-04-2019

Ετοιμαστείτε για την πιο γλυκιά συνταγή που θα διασκεδάσει όλη την οικογένεια, τα Μακαρον κοτοπουλάκια! Είναι υπέροχα και  να είστε σίγουρη ότι αυτά τα μπισκότα είναι τόσο αξιολάτρευτα που θα γεμίσουν χαμόγελα στο πρόσωπο του καθενός. Επίσης μπορεί να είναι το τέλειο τέλειο δώρο για τους καλεσμένους μας την Κυριακή του Πάσχα.

Υλικά για 30 μακαρόν

200 γραμμάρια αλεύρι αμυγδάλου
200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
4 ασπράδια αυγών (διαιρούμενα σε 2)
200 γραμμάρια ζάχαρης
50 g νερό
Κίτρινο χρώμα τροφίμων
1 φλιτζάνι κρέμα λεμονιού
¼ κούπα κίτρινο γλάσο
¼ φλιτζάνι πορτοκαλί γλάσο
⅛ φλιτζάνι μαύρο γλάσο

Συνταγή για την κρέμα λεμονιού

Υλικά για 1 μεγάλο βάζο:

  • χυμός από 4 λεμόνια και ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 300 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 8 αυγά
  • 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό, μαλακωμένο

Διαδικασία:

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μεταλλική λεκανίτσα και τα χτυπάμε με το σύρμα, ίσα που να ενωθούν.

Τοποθετούμε το σκεύος πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει (μπεν μαρί) και την αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να πήξει (για περίπου 10΄).  Ανακατεύουμε συχνά με το σύρμα.

Οταν η κρέμα πήξει, την περνάμε από το σουρωτήρι-σήτα, την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και τότε τη φυλάσσουμε σε βάζο στο ψυγείο.

Οδηγίες για τα Μακαρόν
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς.

Πάνω από ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι αμυγδάλου και την ζάχαρη άχνη. Προσθέστε 2 ασπράδια αυγών και αναμείξτε για να σχηματίσουν μια πάστα. Αφήστε στην άκρη.

Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χτυπήστε 2 ασπράδια αυγού σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει αφράτο.

Εν τω μεταξύ, σε μια μικρή κατσαρόλα, μαγειρέψτε τα 200 γραμμάρια ζάχαρης και τα 50 γραμμάρια νερού σε μέτρια φωτιά έως ότου γίνουν σιρόπι.

Μόλις τα ασπράδια αυγών σχηματίζουν φουσκάλες, ρίξτε σιγά-σιγά το σιρόπι με το μίξερ να λειτουργεί με μέτρια ταχύτητα. Στη συνέχεια, ανεβάστε στην υψηλή ταχύτητα και αναμίξτε έως ότου η μαρέγκα γίνει σούπερ λευκή και γυαλιστερή, περίπου 4 λεπτά. Προσθέστε το κίτρινο χρώμα και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.

Στρώστε το ένα τέταρτο της μαρέγκας πάνω από το μείγμα του αμυγδάλου και ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε. Μόλις το μίγμα είναι ομοιόμορφο, προσθέστε το υπόλοιπο της μαρέγκας και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.

Βάλτε με κουτάλι το μείγμα μακαρόν μέσα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με ένα απλό στρογγυλό άκρο. Σιγουρευτείτε οτι τα μακαρόν σας είναι σε τέλειους κύκλους πάνω στο χαρτί ψησίματος. Μόλις τελειώσετε, μετακινήστε το φύλλο ψησίματος στον πάγκο σας μερικές φορές για να απαλλαγείτε από τυχόν φυσαλίδες αέρα.

Ψήστε για 15 λεπτά. Τα μακαρόν πρέπει να βγαίνουν εύκολα από το χαρτί ψησίματος. Αφήστε τα να κρυώσουν στο φύλλο ψησίματος. Όταν κρυώσουν, δημιουργήστε τις λεπτομέρειες με το γλάσο όπως στις φωτογραφίες.

Για να συναρμολογήσετε, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας κρέμα λεμονιού μεταξύ 2 μακαρόν.

Αφήστε τα όλη τη νύχτα στο ψυγείο πριν τα σερβίρετε.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!!

Πηγή: sweetexplorations.com

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES