Νέους κανόνες για τα αντιηλιακά προτείνει ο FDA των ΗΠΑ

Υγεία

4moms team , 24-04-2019

Ένα νέο κανονισμό έθεσε σε δημόσια διαβούλευση η Αμερικάνικη Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Η νέα ρύθμιση που προτείνει είναι σχετικά με τις χημικές ουσίες που επιτρέπεται να περιέχουν τα αντιηλιακά τα οποία πωλούνται ευρέως. Η σχετική λίστα απαγορεύει δύο από τις ουσίες που περιέχονται στα αντιηλιακά ενώ για 12 ακόμη, αναφέρει πως δεν υπάρχουν ακόμη επαρκή στοιχεία για την αξιολόγησή τους.

Αυξάνεται ο μέγιστος δείκτης προστασίας SPF

Σύμφωνα με τον νέο κανονισμό, αυξάνεται και ο μέγιστος δείκτης προστασίας από 50+ σε 60+. Οι εισηγητές του αναφέρουν πως θα παρέχει αποτελεσματικότερη προστασία και προτείνουν όλα τα προϊόντα με δείκτη 15 και άνω, να προσφέρουν προστασία ευρέως φάσματος απέναντι στην υπεριώδη ακτινοβολία A (UVA) – η οποία έχει συνδεθεί με τη πρόωρη γήρανση του δέρματος – καθώς και απέναντι στην υπεριώδη ακτινοβολία B (UVB), που θεωρείται υπεύθυνη για τα εγκαύματα και την εκδήλωση καρκίνων του δέρματος.

Η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας συνιστά στους καταναλωτές να επιλέγουν αδιάβροχα προϊόντα και με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 30.

Τέλος, βάσει των νέων ρυθμίσεων, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα θα είναι υποχρεωμένες να αναγράφουν τα ενεργά συστατικά στην μπροστινή πλευρά του προϊόντος, καθώς και σαφείς οδηγίες χρήσης αλλά και περιγραφές για τον δείκτη προστασίας και το φάσμα προστασίας.

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES