Τα παιδιά που αθλούνται έχουν λιγότερες απουσίες

Παιδιά

4moms team , 18-04-2019

Λιγότερες απουσίες έχουν τα παιδιά που αθλούνται, σύμφωνα με νέα έρευνα. Έρευνα που έρχεται από την Αμερική, αναφέρει πως τα παιδιά που πηγαίνουν Γυμνάσιο και αθλούνται, έχουν λιγότερες πιθανότητες να απουσιάσουν από το σχολείο αλλά και να κάνουν χρήση ουσιών κατά τη διάρκεια της εφηβείας.

Οι ερευνητές μελέτησαν μία έκθεση του 2017 που ανέφερε πως 7 εκατομμύρια Αμερικανών μαθητών, χάνουν τουλάχιστον ένα μήνα σχολείου κάθε χρόνου.

Παράλληλα, προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά και οι έφηβοι χάνουν το σχολείο λόγω σωματικών και ψυχικών προβλημάτων υγείας. Σε αυτά τα θέματα περιλαμβάνονται το άσθμα, η παχυσαρκία, ο διαβήτης, η κατάθλιψη και το άγχος του αποχωρισμού.

Έτσι, οι ερευνητές μελέτησαν συνολικά τα στοιχεία αυτά και έλαβαν υπόψη τις ετήσιες εξετάσεις μαθητών, τη σωματική τους άσκηση και δημογραφικούς παράγοντες όπως η εθνικότητα και την οικονομική κατάσταση της οικογένειας. Αφού τα μελέτησαν, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι μαθητές που αθλούνταν συστηματικά, έκαναν λιγότερες απουσίες.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι η σωματική άσκηση είναι ο πιο οικονομικός τρόπος να βοηθηθούν τα παιδιά και οι έφηβοι στο να παραμείνουν στο σχολείο.

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES