Η καθηγήτρια Φυσικής Μαργαρίτα Μπάμπη και το Ε.Μ.Ε.Ι.Σ αγκάλιασαν τις γυναίκες και ενημέρωσαν για τον καρκίνο του μαστού

BODY by ΒΑΣΩ

Την Κυριακή που μας πέρασε είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω στην ημερίδα που διοργάνωσε η πολύ καλή μου φίλη και πρόεδρος του συλλόγου ΡΕΑ, Μαργαρίτα Μπάμπη-Ιατρίδου.

Την Ρίτα την γνωρίζω χρόνια ως μαμά του Δημήτρη,κολλητού φίλου του γιού μου..Είναι καθηγήτρια Φυσικής και πολύ δραστήρια γυναίκα, καθώς τα τελευταία χρόνια είναι η “ψυχή”του συλλόγου ΡΕΑ διοργανώνοντας διάφορες δράσεις για τον πολιτισμό,το περιβάλλον, τον αθλητισμό,την υγεία και ότι άλλο βελτιώνει την ποιότητα ζωής μας!

Έτσι λοιπόν ανταποκρίθηκα στην πρόσκλησή της και παραβρέθηκα στην ενημερωτική ομιλία απο τον σύλλογο Ε.Μ.Ε.Ι.Σ για τον καρκίνο του μαστού.

Μου έκανε εντύπωση η μεγάλη ανταπόκριση που είχε απο τις γυναίκες και η παρεϊστικη διάθεση που υπήρχε στην αίθουσα,σκέφτηκα λοιπόν, πως θα έπρεπε να γνωρίσω λίγο καλύτερα τον σύλλογο ΡΕΑ και τις δράσεις του ρωτώντας ποιόν άλλο;Φυσικά την πρόεδρό του Μαργαρίτα Μπάμπη-Ιατρίδου!

Δείτε την κουβέντα μας:

1.Τι είναι ο Σύλλογος ΡΕΑ;

Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ είναι ένας φορέας που έχουν συστήσει κάτοικοι της Ρέας από το 1927 .Το Σωματείο έχει ποικίλες πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες ,οργανώνοντας ομιλίες , μουσικές και αθλητικές οργανώσεις, ενώ παράλληλα μεριμνά για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην περιοχή μας Τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει και φιλανθρωπική δράση .

2.Πόσα μέλη έχει;

Εχει περίπου 300 μέλη .

3.Πόσα χρόνια είσαι πρόεδρος του συλλόγου;Υπάρχει ενδιαφέρον και ανταπόκριση απο τις γυναίκες;

Ειμαι μέλος του ΔΣ από το 2009 και Πρόεδρος από το 2017. Οι γυναίκες αποτελούν ίσως το πιο ενεργό κομμάτι του Σωματείου μας, αφού κατέχουν την πλειοψηφία του ΔΣ .

4.Πως και ασχολήθηκες με το Σύλλογο ΡΕΑ; Ποιά ήταν η αφορμή;

Αφορμή στάθηκε μια εκδήλωση που είχε οργανώσει το Σωματείο, η οποία μου άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις και αυτό, σε συνδυασμό με την αγάπη μου για τον τόπο που ζω (γι’ αυτό έχω εκλεγεί και στο τοπικό συμβούλιο του δήμου Διονύσου), με ώθησε να γίνω ενεργό μέλος. Όσα ακολούθησαν ήρθαν απόλυτα φυσιολογικά .

5.Τι θα ήθελες να κάνεις που δεν έχεις κάνει στον Σύλλογο;

Θα ήθελα το ΣΩΜΑΤΕΙΟ να έχει θεσμικά μεγαλύτερη δυνατότητα παρέμβασης στο ΔΗΜΟ, σε φλέγοντα θέματα, όπως η πυροπροστασία, η ασφάλεια των κατοίκων, η διασφάλιση και ανάπτυξη του πρασίνου, η διαμόρφωση αθλητικών χωρών κ παιδικών χαρών κοκ.

6.Άν και γίνονται συνέχεια ημερίδες ενημέρωσηςις για τον Καρκίνο του μαστού αυτή που διοργάνωσες, ήταν πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή.Θεωρώ ότι έπαιξε ρόλο η αμεσότητα και απλότητα του κ Γ.Ξεπαπαδάκη  χειρουργός μαστού MD,PhD  και της κα Σ.Ιωάννου χειρουργός μαστού MD, MSc συμφωνείς;

Η επιτυχία της πρόσφατης εκδήλωσης οφείλεται πρωταρχικά στην ποιότητα και την προσωπικότητα των ομιλητών κ. Γ. ΞΕΠΑΠΑΔΑΚΗ και κας Σ.ΙΩΑΝΝΟΥ, οι οποίοι, με εύληπτο και κατανοητό τρόπο, ενημέρωσαν το κοινό και έδωσαν απαντήσεις σε ερωτήματα που μας απασχολούν όλους.

7.Το Ε.Μ.Ε.Ι.Σ τι σημαίνει για εσένα;

Το Ε.Μ.Ε.Ι.Σ για εμένα σημαίνει μια εξαιρετικά αξιόλογη πρωτοβουλία επιστημόνων που συνδυάζουν βαθιά γνώση του αντικειμένου τους και ανθρωπισμό. Εύχομαι να βρει πολλούς μιμητές και να μπορέσω κ εγώ να συνδράμω τη δράση του με όποιο τρόπο μπορώ .

8.Ετοιμάζετε για τον Μαϊο τον καθιερωμένο και με μεγάλη επιτυχία ποδηλατικό γύρο;

Ο ποδηλατικός γύρος Ρέας πραγματοποιείται εδώ  κ 6 χρόνια . Είναι μια διαδρομή μέσα στο δάσος, στην οποία συμμετέχουν μικροί κ μεγάλοι ποδηλάτες, με σκοπό να γνωρίσουν καλύτερα την περιοχή μας κ κάποιες κρυμμένες ομορφιές της, ή ενδιαφερουσες διαδρομές .Συγκεντρώνει κάθε χρόνο ολοένα κ περισσότερο κόσμο, όχι μόνο από τη Ρέα αλλά κ από γύρω περιοχές. Μετά τον τερματισμό, χορηγοί προσφέρουν στους συμμετέχοντες αναμνηστικά, αναψυκτικά κ υγιεινά προϊόντα. Ο ποδηλατικός γύρος δεν είναι αγώνας, είναι μιά ωραία ευκαιρία για βόλτα με τα ποδήλατα στο δάσος και έχει γίνει πλέον θεσμός. Φέτος θα διεξαχθεί  στις 12 Μαΐου, ώρα 11:30 πμ .

 

Ευχαριστούμε πολύ Μαργαρίτα!

Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Βάσω Στασινού-Νικοπολίδη
Το σώμα λέει αυτό που δεν μπορούν να πουν οι λέξεις
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES

MORE EDITOR'S ARTICLES

Διακοπές στη Σίφνο

Διακοπές στη Σίφνο

20 πράγματα που ίσως δε γνωρίζεις για τη Νόνη Δούνια

20 πράγματα που ίσως δε γνωρίζεις για τη Νόνη Δούνια

Ποιά σνακ επιλέγω μετά το γυμναστήριο;

Ποιά σνακ επιλέγω μετά το γυμναστήριο;

Η Ζωή Δημητράκου μας συστήνεται!

Η Ζωή Δημητράκου μας συστήνεται!

Η μαμά..

Η μαμά..

Η Έλσα Εξάρχου- Κεντέρη πολιτεύεται και θα θέλαμε πολύ να ψηφίζαμε στα Ιωάννινα!

Η Έλσα Εξάρχου- Κεντέρη πολιτεύεται και θα θέλαμε πολύ να ψηφίζαμε στα Ιωάννινα!

Η Αναστασία Κωστάκη,η πρώτη Ελληνίδα μπασκετμπολίστρια που έπαιξε στο WNBA μιλά στο 4moms

Η Αναστασία Κωστάκη,η πρώτη Ελληνίδα μπασκετμπολίστρια που έπαιξε στο WNBA μιλά στο 4moms

Είδαμε την “Βερβερίτσα”και το “Πιο δυνατός απο τον Σούπερμαν” μας άρεσαν;

Είδαμε την “Βερβερίτσα”και το “Πιο δυνατός απο τον Σούπερμαν” μας άρεσαν;

Ξαναβάζω τα παπούτσια του μπάσκετ για τον αγώνα της W.I.N Hellas

Ξαναβάζω τα παπούτσια του μπάσκετ για τον αγώνα της W.I.N Hellas