Η Κωνσταντίνα Μερκούρη γράφει στο shape.gr, τη συνταγή του πιο light banoffee στη vegan εκδοχή του.

Υλικά:

Για τη βάση:

200 γραμμάρια αλεύρι

2 1/2 σούπας καστανή μη επεξεργασμένη ζάχαρη

1/2 αλάτι

μια πρέζα σκόνης βανίλιας

2 1/2 κ.σ. λάδι καρύδας

Για την αλατισμένη σάλτσα καραμέλας:

80 γρ. καστανή μη επεξεργασμένη ζάχαρη

200 γρ. κρέμα καρύδας

30 γρ. βούτυρο σόγιας

1/2 κ.σ. αλάτι

Για την κρέμα: 

2 κούπες κρέμα καρύδας (κρύα)

1/4 κ.σ. σκόνη βανίλιας

1 κ.σ. καστανή ζάχαρη

1 μπανάνα (για να γαρνίρεις)

Οδηγίες:

  1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Για τη βάση, βάλε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ και αναμείξτε μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  3. Τοποθέτησε το θρυμματισμένο μείγμα σε ένα δίσκο ψησίματος και κάλυψε με το χαρτί ψησίματος. Ψήσε στο φούρνο για 15-20 λεπτά.
  4. Για την αλατισμένη σάλτσα καραμέλας, πρόσθεσε τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και μαγείρεψε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει σκούρο καφέ χρώμα.
  5. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζέστανε την κρέμα καρύδας και άφησέ την στην άκρη.
  6. Μόλις η καραμέλα φτάσει στο σκούρο καφέ χρώμα, ανακάτεψε την ζεστή κρέμα καρύδας, το βούτυρο σόγιας και το αλάτι (η κρέμα θα φουσκώσει λίγο). Ανακάτεψε και μαγείρεψε σε μέτρια φωτιά για μερικά λεπτά.
  7. Όταν η σάλτσα αποκτήσει πηχτή υφή (μετά από περίπου 5 λεπτά) τοοθέτησέ την σε ένα βάζο και αφήστε το να κρυώσει εντελώς.
  8. Για την κρέμα, βάλε την κρέμα καρύδας σε ένα μικρό μπολ στην κατάψυξη για 10 λεπτά. Βγάλε το, πρόσθεσε τη ζάχαρη και τη σκόνη βανίλιας και χτυπήστε μέχρι να γίνει άκαμπτη.
  9. Κόψε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες.
  10. Προετοίμαζε 4 βάζα και στη συνέχεια κάνε στρώματα από τη θρυμματισμένη βάση, τη μπανάνα, τη σάλτσα καραμέλας και κρέμα.
  11. Βάλε τα βάζα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες πριν από την κατανάλωση.

 

4moms team
4moms team
Inspiring Living, Mom's Life in Greece
ABOUT EDITOR ALL ARTICLES